Hlavní navigace

Kde se nedovoláte?

31. 10. 2007 9:30 skritek

Nějak se roztrh poslední dobou pytel s články o pokrytí naší země mobilními signály. Třeba o Ufonově pokrytí na frekvenci CDMA. Zajímavější je článek na Digiwebu o místech bez mobilního signálu.

místa bez mobilního signálu 3

Rozumný člověk z výše uvedené mapky od Ihned.cz pochopí, že bývalé vojenské výcvikové prostory VVP, které nejsou pokryty ani jedním operátorem asi nejsou ternem z pohledu návratnosti investice do BTS, ledažeby se srnky a zajíci naučili mluvit a chtěli si pokafrat přes mobil o tom kde je nejlepší tráva.

Co ale nechápu, je jak je možné, že mám problém se dovolat někomu, kdo má T-Mobile:

  1. a je uvnitř domu v pražské Tróji
  2. a je uvnitř domu v pražských Jinonicích
  3. na ostatní lokality bych si ještě možná vzpomněl – určitě nějaké i budou a to i v Praze

Že by Jinonice ani Trója nebyly lukrativní oblastí? Je pravda, že srnky a zajíci jsou tam taky, ale to je asi tak jediná podobnost s VVP Libavá, která je jedním ze špatně pokrytých míst na mapě.

Kdysi bylo možné při špatném signálu zavolat do ještě Paegase a sdělit, že mám problém tam a tam a většinou to bylo vyřešeno do půl roku. Nyní Vám přijde od T-Mobile SMS zhruba v následující formě: „V dané lokalitě nebudeme rozšiřovat pokrytí signálem.“ Takže jinými slovy trhni si nohou. Většina lidí to přetrpí, někteří to budou řešit voláním z vikýře na půdě a někteří si vyzkoušejí signál jiného operátora a přejdou třeba k němu. A možná se najde i někdo, kdo zainvestuje a koupí si opakovač GSM signálu.

Zkusil jsem novou vlastnost mapy pokrytí signálem T-Mobile k již druhému nahlášení špatného pokrytí ve stejné lokalitě, tak uvidíme, jak se T-Mobile pochlapí. Nahlásil jsem to 17.10.2007 a očekával jsem nějakou reakci. Chyba lávky, tato aplikace není propojena se systémy T-Mobile, jak vidíte na obrázku níže.

mapa pokrytí T-Mobile odpověď systému

Znáte ještě nějaká místa v Praze (obydlená), kde se špatně dovoláte s TM nebo O2? Vodafone nepočítám, ten je nejmladší;-)

Nedávno jsem si mohl srovnat, jak to je se signálem mobilních operátorů v podzemí klubu DOG'S BOLLOCKS na Smíchově – mimochodem výborná hudba, jídlo, ale mizerná a pomalá obsluha – a tam jasně vyhrál O2. A v hospodě U kruhu v Palackého ulici vyhrál T-Mobile.

A taková perlička na závěr. Chcete se dozvědět na bulvárním Idnesu, jak chce někdo udělat z nulového pokrytí signálem turistickou atrakci?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).