Hlavní navigace

SpywareTerminator 2 - Co nového přinese?

13. 1. 2009 0:16 (aktualizováno) Strongy!

Aktuální zpravodajství

Recenze antivirů, antispyware a firewallů

Články a informace o bezpečnosti

Společnost Crawler (autor programu) brzy uvede první veřejnou beta verzi nové verze anti-spyware programu SpywareTerminator 2, který zatím chrání počítače více než šesti milionů uživatelů. Co nového nám tento program přinese a na co se můžeme těšit od brněnských vývojářů?

SpywareTerminator

Mezi nejvýznamnější na první pohled viditelné změny patří nová úvodní obrazovka a přidání nové položky menu „Internet Protection“ tedy internetová ochrana. Součástí této komponenty se stane imunizace systému, která zatím nebyla k vidění a která bude mít za úkol nastavit (optimalizovat) systém tak, aby byl co nejodolnější útokům z internetu a byl chráněn proti sledování pohybu uživatele na stránkách. Dále bude součástí komponenty také Web Security Guard, který zajistí ochranu proti stránkám s podvodným a nebezpečným obsahem, zároveň bude kontrolovat Cookies na přítomnost těch z nebezpečných serverů, ale aby toho nebylo málo budou kontrolovány i oblíbené položky (záložky) v prohlížeči také na přítomnost těch, které odkazují na nebezpečné servery či už nejsou funkční.

Další změny postřehneme v procesu aktualizací, které prošli kompletním předěláním. Nebylo opomenuto přidání dnes již u konkurence běžných funkcí, které současné verzi SpywareTerminatora chybí, jako například možnost vytvoření uživatelského testu do podrobností (tedy co, kde a jak testovat) a také možnost rozšířeného plánování. V celku zajímavou novinku je ukládání historie testů.

SpywareTerminator je velmi zajímavý program a to nejen díky tomu, že je zdrama, ale teké díky svým funkcím. Jediné co mu mohu vytknout je integrace ClamAV. Při instalaci je možné zvolit nainstalovat i rezidentní antivirou kontrolu a uživatel bohužel není upozorněn na to, že může dojít ke kolizi s jiným antivirovým produktem a následně k produkci falešných poplachů či citelného zpomalení systému. Snad tento malý problém bude v nové verzi vyřešen.

K tomu to programu se v České republice přiřadilo slovní spojení „Malý, ale šikovný!“ a dovolím si říci, že pokud bude slibovaný SpywareTerminator 2 skutečně dotažený do detailů spojení se změní na „Vyspělý a kvalitní!“ :)

V závěru snad jen napíši, že ani dnes v době kdy tento program sklidil úspěch v mnoha státech společnost naplánuje SpywareTerminator zpoplatnit! Plánuje jen placenou edici s rozšířenou technickou podporu. Což je jistě dobrá zpráva pro fanoušky.

AKTUALIZOVÁNO 29.6.2007 (11:20)
Jak bude vypadat Spyware Terminator 2? Zde je náhled jeho interní BETA verze

ST2

Za spolupráci děkuji produktovému manažerovi SpywareTerminatoru Panu Davidu Filipovi.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).