Hlavní navigace

NOD32 - Nejlepší antivirus?

13. 1. 2009 0:18 (aktualizováno) Strongy!

Aktuální zpravodajství

Recenze antivirů, antispyware a firewallů

Články a informace o bezpečnosti

Je ESET NOD32 skutečně nejlepším antivirovým řešením?
Co je tedy na tomto programu nejlepší?

Na úvod mi dovolte připomenout, že ikdyž si na internetu můžete přečíst cokoli od dobrých článků po špatné – nikdy něvěřte tvrzení „Tento program je nejlepší“. Každý má svůj nejlepší program a vůbec nezaleží na tom jaké má obecné reference – záleží na tom jak Vám osobně vyhovuje.

Teď ale zpět k tématu… Co je na NOD32 tak dobré?
NOD je v současné době nejčastěji oceňovaný antivirus. Mezi jeho přednosti patří technologie ThreatSense, která skutečně nemá obdoby – jedná se o nejvýkonější heuristickou analýzu. Tato heuristická analýza generuje minimální množství planých poplachů a maximální množství poplachů správných. Díky této technologii dokáže NOD odhalit neznámé hrozby ještě před vydáním aktualizace pro databázi.
NOD je také jeden z nejrychlejších scannerů vůbec. Jak na platformě WinXp tak WinVista je podle testů nejrychlejším řešením.
Při zachování maximálního výkonu a nizké náročnosti na systém je NOD ideálním řešením pro ochranu PC.
Avšak i tento systém má své minusy a to je špatná přehlednost pro laické uživatele a proto není vhodné používat NOD na počítače jejichž obsluha je neodborná.

V závěru bych řekl: Ano, NOD patří ke světové špičce a jistě dlouho bude, ale konkurence je velká a lze najít i jiné produkty, které ipřes mnohé opačné názory existují.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).