Hlavní navigace

Názor ke článku Kolik je uživatelů Skype a ICQ od uživatel si přál zůstat v anonymitě - Koukám, pane Kocmane, že jste diskuzi u zmiňovaného...

  • 7. 4. 2008 15:52

    uživatel si přál zůstat v anonymitě (neregistrovaný)

    Koukám, pane Kocmane, že jste diskuzi u zmiňovaného článku absolutně nepochopil.

    Diskutujícím, včetně mně, je vcelku srdečně jedno, která služba má kolik čeho a kolikrát kdo koho kam napočítá. Problém byl v tom, že na rádoby odborném médiu zabývající se českým Internetem publikují absolutní nesmysl. Viz velmi hrubý výpočet dole pod článkem. Kdo jiný než novinář z média zabývajícího se Internetem měl poznat, že otištěná informace je nesmysl?

    Přístup "jen jsme napsali, co tvrdí Skype", je přijatelný na blogu jako třeba vašem, ale ne u seriózního titulu. Pokud "jen napíšou, co tvrdí Skype" a zároveň mají podezření, že to není pravda (zde toto podezření hraničí prakticky s jistotou), čtenář očekává, že takové nesmyslné informace roznesou na kopytech.

    Takže za sebe mohu říct - pokud ta diskuze bude mít za výsledek to, že se z pana Macicha namísto přepisovače PR zpráv postupně stane žurnalista, měla diskuze smysl. Pokud pan Miklík přispěje k tomu, aby se Lupa kultivovala a nepůsobila bulvárním dojmem a třeba na základě zářného příkladu uvedené zprávičky, pak měla diskuze smysl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).