Hlavní navigace

Nová Lupa bude bez rubrik, využijeme více nálepky

12. 10. 2010 15:15 Redakce

Jednou z potíží při tvorbě nové Lupy bylo, jak roztřídit velké množství článků, které publikujeme. Jen redakčních článků vychází týdně více jak desítka, pokud započítáme i Zprávičky, které by většina zpravodajských serverů neváhala označit kvůli rozsahu za články, jsme týdně u stovky materiálů.

Jenom článků máme v databázi 25 tisíc, aktualit (které se dlouho používali jen jako interní oznámení) přes 14 tisíc. V tom, aby se Google nebo Seznam vyznal.

Struktura rubrik je přitom na Lupě stará … nu, dobře těch deset let, co Lupa existuje. Díky tomu tu máme obstarožní rubriky jako Dial-up (mladší ročníky už neví, o co jde), obsolete rubriky jako Soutěže (dávno se řeší jinak) nebo momentální hity univerzálního pojetí obsahu Dění na internetu (tam spadá skoro vše).

Zkrátka a dobře, rubriky jsou dnes příliš svazující. Téma přeskakuje mezi nimi, nebo naopak nevyhovuje žádná. Změny ve společnosti Skype patří do VoIP, dění po internetu a často i bezpečnosti, svou rubriku Skype ale zpráva nemá.

A tak jsme se rozhodli přejít na Nálepky. Těmi se dá článek popsat lépe, redakce je může vytvářet nahodile, když se něco vynoří a pak je opustit.

Na titulní stránce budou nálepky umístěné jako tag cloud, tedy podle četnosti použití veliké a za určitou poslední dobu. Za jakou, s tím si ještě budeme chvíli hrát.

Navigaci doplní odkaz na seznam nálepek, který nám nahradí rubriky a pak a především vyhledávání, dnes již obsluhované Googlem. Předělaná hlavička by měla vyhledávání oproti dnešku zdůraznit.

A jen tak na okraj, když jsme už u těch článků, podívejme se také na to, o čem vlastně píšeme a co je pro nás Lupa tématicky?

Lupa je pro nás Internet a Telekomunikace, Business a Technologie. A detailně:


Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).