Hlavní navigace

Blogy na Lupě pod Wordpressem

27. 4. 2008 7:35 peen

S přehozením blogů na Lupě pod Wordpress mi rozhodně udělali pánové z iinfa radost. Správa příspěvků i celého blogu je teď o poznání uživatelsky příjemnější a možnosti pluginů jsou prostě super. Má to ovšem i svá negativa.

U blogů totiž není automaticky aktivovaný žádný antispam plugin, takže hned po prvním přihlášení jsem musel mazat desítky spamů, které mi poslal nějaký robot. To je holt ta nevýhoda rozšířeného open source systému – když není hned od začátku dobře zabezpečený, tak jeho mezer určitě někdo využije. Ale pro jednou se to přežít dá, teď už jsem si antispam plugin aktivoval, tak už s tím snad problém nebude.

Druhou věcí, která mne trochu mrzí je nemožnost změnit si vzhled. Blogovací systém od Jyxa byl sice trochu kostrbatý, ale tohle mu nechybělo. Je to samozřejmě otázka nastavení, z pohledu Lupu může být výhodné chtít všechny blogy vzhledově stejné jako vejce vejci, ale proč tedy nepřipravit alespoň dva tři vzhledy, ze kterých by se dalo vybrat, i když bude zakázána podrobná editace? Zaregistroval jsem, že například na rootu tahle možnost je, tak proč ne tady? Tenhle základní vzhled je opravdu nudný ;-)

A je tu i do třetice, které považuji za největší šlápnutí stranou. Na hlavní straně blogů je druhý sloupec vyhrazen „Nejdiskutova­nějším“, kde se zobrazují blogspoty staré i několik let (a tudíž většinou už rozhodně neaktuální), které díky počtu komentářů jen těžko někdo předběhne. Tady by bylo tudíž rozumné omezit výběr i časově, třeba na poslední čtvrt rok.

Ale jinak opravdu díky, nasazení Wordpressu MU rozhodně chválím!

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).