Hlavní navigace

Názor ke článku Marketingové bonusy nových notebooků od Klj - Podle mě je rozhodně lepší mít alespoň něco...

  • 22. 5. 2011 9:05

    Klj (neregistrovaný)

    Podle mě je rozhodně lepší mít alespoň něco ihned po zakoupení notebooku, než nemít nic. Jsou notebooky, které se prodávají například s operačním systémem Linux Lipnus a po zapnutí takového notebooku na uživatele akorát bliká kurzor - tedy opravdu neobsahuje vůbec žádné "zbytečnosti", akorát je zcela nepoužitelný :-)

    Vždyť je na každém jakou aplikaci si nainstaluje nebo jakou bude používat. A pokud si někdo koupí notebook, kde už je všechno předinstalované a nevyhovuje mu to, tak není nic jednuduššího, než prostě připojit instalační médium (DVD, flash disk atd.) s kýženým operačním systémem, současné partition úplně odstranit, vytvořit novou (nové) a instalovat systém přesně podle potřeb uživatele.

    Takže pokud se mi nelíbí, co je na NTB předinstalované, je postup úplně stejný jako kdyby tam nebylo NIC - vytvoření nových partition + instalace systému a aplikací.

    Právě proto, že je postup stejný ať je NTB "holý" nebo ať má půltera "zbytečného" softwaru, tak je lepší, aby tam ten software byl. Kdo ho chce, může si ho nechat napořád. Kdo chce, tak si ho může nechat třeba jen na pár hodin nebo dnů, než se dostane "k něčemu lepšímu". A kdo ho nechce vůbec, tak prostě postupuje jako kdyby tam nebyl.

    Jenže, když tam ten software nebude vůbec, tak tím možnost výběru klesá s minimálně 3 možností až na nulu. Nový systém prostě instalovat MUSÍTE, protože nic jiného Vám nezbývá.

    Co se týče samolepek, tak ty jenom informují o konfiguraci a je dobře, že tam jsou - informují o HW konfiguraci NTB, což se dá použít v řadě případů. Přes to, pokud Vám vadí, nemusíte je mít a ani je nemusíte odstraňovat. Stačí říct, při koupi NTB, že tam ale žádné samolepky nechcete a opravdu tam nebudou - prodejce NTB je odstraní a to tak, že po nich nezůstanou žádné fleky, ani zbytky lepidla a vůbec nebude poznat, že tam byly.

    Celý článek je kravina, který hledá problémy tam, kde nejsou. Vznikl pravděpodobně jako nástroj na zahnání nudy, stejně jako tato reakce.
    Ale je to dobře, protože člověk, který dokáže vnímat předinstalovaný software a nalepené samolepky jako problém žádající si veřejnou prezentaci v on-line médiích, tak musí mít neuvěřitelně šťastný život, protože o OPRAVDOVÝ problém nejspíš ještě ani nezavadil :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).