Hlavní navigace

Reklamace u Alza, je to skutecne tak spatne?

20. 10. 2007 20:15 (aktualizováno) Nishkam Jan.

Na otazku, zda alza.cz je spatny obchod, odpovim hned na zacatku – podle mne nikoliv. Dokonce si myslim, ze je to jeden z nejlepsich e-shopu v CR. A protoze nikdo nekope do mrtveho psa, obcas zaregistruji negativni zkusenosti a nadavky. Uprimne me to prekvapuje. Pripoustim, ze muj nazor je subjektivni a mozna mam pouze stesti. Zase az tolik zbozi neodebiram.

Chtel jsem vsak popsat svoji naprosto skvelou zkusenost s reklamaci v alza.cz.

  1. Na jejich webu jsem nasel formular a vyplnil jsem ho. Po zadani serioveho cisla, se zbozi priradila moje stara objednavka a vsechny potrebne udaje.
  2. Vytisknul jsem jakousi pruvodku, se kterou jsem pak
  3. privezl pokazeny subwoofer do skladu na ul.Jatecni v Praze. Byl jsem ve skladu alzy poprve. Tak na mne prijemne zapusobilo vlastni parkoviste s dostatkem volneho mista
  4. Zbozi jsem odevzdal s tou pruvodkou asi po 5–10 min cekani s listeckem v ruce. Behem cekani si vsimnu nekolik velice prijemnych veci, jako kose na trideny odpad, casopisy pro navstevniky zdarma, bezici TV – ocko, velka informacni tabule
  5. Za par dnu mi prisel email, ze muzu vyzvednout opravenou reklamaci
  6. Zase ten listeckovy system ve skladu, jenom jsem vytukal kod reklamaci a uz se moje zbozi pripravovalo. Nemusel jsem s nikym mluvit, ukazovat zadne doklady a pod.
  7. Po 5 min. cekani se rozsvitil muj kod a take hlasove hlaseni, ze zbozi je pripravene. Ve spec. okenku jsem podal obsluze doklad o reklamaci a vyzvednul subwoofer.
  8. Ochotna obsluha se me zeptala, zda chci tu bednu v papirove krabici anebo ne. Nechtel jsem krabici, tak mi ji vybalily. Samotna bedna byla hezky zabalena do igelitu.

Nemelo to zadnou chybu – rychle, profesionalni. Prave tak si predstavuji kvalitne vyrizeni reklamaci a fungujici obchod. Drzim palce alze a zustavam jejich loajalnim zakaznikem.

Mam radost, kdyz neco funguje. Vzdy drzim palce firme, schopne nasadit novy standard kvality, automatizace a urovne pece o zakaznika.

Disclaimer: tento clanek neni zaplacen firmou alza.cz ani nebyl nikym objednan. Nedostavam za nej zadnou odmenu. Neznam osobne zadneho zamestnance alza.cz ani nemam s touto firmou zadne obchodni dohody, krome zakaznicke registraci a regulerniho nakupu zbozi.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).