Hlavní navigace

Názor ke článku Letenky - nejjednodussi je zajet na letiste v Ruzyni od jindra - To Nishkam: moc dobre chapu o co ti...

  • 11. 8. 2006 13:53

    jindra (neregistrovaný)

    To Nishkam: moc dobre chapu o co ti jde - pritulnost, moznost platit tvoji kartou. To je idealni svet, a v tom nezijeme.
    Bohuzel, situace je asi takovahle:
    Kazda letecka spolecnost je velka (co se tyce mnozstvi lidi), a v takovy spolecnosti to holt chodi jinak - nehledi se na pritulnost aplikace, v takovy spolecnosti je zazrak kdyz se IT oddeleni podari dodat neco co funguje. A to ne kvuli tomu ze by byli neschopny, ale proste proto ze do vyvoje/nasazeni jakykoli aplikace mluvi strasny mnozstvi lidi v kazdym miste procesu vyvoje. Mozna ze maj ty v IT dobrej umysl, ale "kazdej dobrej umysl je po zasluze potrestan". Vyzkousej si nekdy praci v takovy korporaci.
    Co se tyce moznosti platby - "kreditku", t.j. akceptovanou platebni kartu (EC/MC, VISA, A/E), ma (podle me) 95 % lidi ktery si kupujou letenky. Ebankou hodla platit rekneme (budme hodne optimisticky) 20 %. Myslis ze nekdo obhaji pred vedenim investici do upgrade jejich objednavkovyho systemu, kvuli 20 % zakazniku, z nichz vetsina stejne ma platebni kartu? Nebo jinymi slovy - kolik zakazniku odejde nakoupit ke konkurenci jenom z duvodu ze hodla platit jenom prevodem z ebanky? I ty sis nasel cestu k nim, a nevedla pres ebanku :-).
    Co se tyce tvoji platebni karty - jsou letecky spolecnosti ktery si spocetli kolik jejich zakazniku ma "jenom debetni" kartu (maestro/visa Electron/laser) - napr. easyjet (priplatek 200 CZK za visa electron), ryanair (nejsem si jistej), aerlingus, urcite i dalsi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).