Hlavní navigace

Názor ke článku Kolik stoji prezidentske volby v CR od prw - Víte, jak volili George W. Bushe (poprvé)? Měsíc nebo...

  • 11. 2. 2008 19:58

    prw (neregistrovaný)

    Víte, jak volili George W. Bushe (poprvé)?

    Měsíc nebo jak dlouho pak šilhající komise překontrolovávaly, zda ten či onen proděrovaný štítek byl proděrován dostatečně nebo ne.

    Byl jsem shodou okolností 3x členem volební komise (tři typy voleb - komunální, senátní i parlamentní) a vím, že i tam sem tam někdo něco "zkusí" -- přijde s neplatnou občankou, babka chce volit za bezmocného dědka ležícího v posteli...

    Měli jsme už v senátních volbách prohru o tuším 29 hlasů, takže ano, to, že někdo během parného volebního dne ukradne 50 kabelek _může_ ovlivnit výsledek.

    Ne nadarmo veškeré volby, které se konají, vyžadují buď navštívení volební místnosti, nebo požádání o přinesení přenosné urny v doprovodu minimálně dvou členů volební komise; a ne nadarmo ověřujeme totožnost volitele podle dokladu totožnosti.

    Tohle je koneckonců důvod, proč to vázne s elektronickým podpisem -- umíte si představit ty tisíce podvodů, kdyby bylo možné zakládat s.r.o.čka a podnikat právní kroky (půjčovat si peníze apod.) elektronicky na dálku pomocí el. podpisu? Kolik osmdesátiletých a devadesátiletých babiček, které by prostě holt nebyly dostatečně rychlé při vybírání poštovní schránky, by přišlo o svůj elektronický klíč kvůli podvodníkům? Z kolika z nich by podvodníci tu "divnou obálku z ministerstva" vymámili pod falešnou iluzí "My jsme z ministerstva a máme od vás tu obálku vzít"?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).