Hlavní navigace

Jsou emaily VOYO (NOVA TV) spam?

28. 4. 2012 12:29 Nishkam Jan.

Z adresy voyo@no­va.cz podepsane „Tým VOYO“ mi zacaly chodit emaily o ktere jsem nikdy nemel zajem. Vysvetluji to tim, ze Nova pred lety koupila Jyxo, kteremu patril blog.cz, kde jsem kdysi zalozil pokusny blogisek. 

Chci se odhlasit. TV nesleduji. Na konci emailu ctu navod:

Prosím, neodpovídejte na tento automaticky vygenerovaný email.
Pokud si nepřejete tyto emaily dostávat, zrušte svůj souhlas s jejich odesíláním v editaci svého uživatelského profilu na nova.cz ( přihlášení zde).

K tomuto uz mam vyhrady. Myslim, ze se jedna o obchodni sdeleni a tudiz by email mel splnovat bod 4, § 7 Zákon č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti

(4) Zaslání elektronické pošty za účelem šíření obchodního sdělení je zakázáno, pokud
a) tato není zřetelně a jasně označena jako obchodní sdělení,
b) skrývá nebo utajuje totožnost odesílatele, jehož jménem se komunikace uskutečňuje, nebo
c) je zaslána bez platné adresy, na kterou by mohl adresát přímo a účinně zaslat informaci o tom, že si nepřeje, aby mu byly obchodní informace odesílatelem nadále zasílány.

Neni splnen ani 4a ani 4c, 4b je taky s otaznikem. Jsem ochotny na to zavrit oci, pokud bych mel moznost se z odberu techto zprav odhlasit.

Nezbyva nic jineho, nez kliknout na odkaz, ktery me vede na hlavni stranku Novy :( Tam se tedy musim prihlasit. Necham poslat zapomenute heslo.

Kliknutim na odkaz v emailu dostavam chybu 500

a timto jsem skoncil. Chyba se objevuje i po nekolika dnech, ta stejna, takze se nejedna o docasny vypadek.

Vlastne ne, neskoncil jsem. Nasel jsem stare heslo! Po prihlaseni a odskrtnuti vsech checkboxu ohledne zasilani novinek se zda, ze to nemelo zadny vliv. Otravne zpravy VOYO Tymu chodi nadale, takze je musim obcas smaznout. Vite co s tim? Chodi Vam to take?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).