Hlavní navigace

Doporuceni pro Google AdSense

13. 2. 2006 10:25 (aktualizováno) Nishkam Jan.

Vcera jsem narazil na velmi vyrazne doporuceni ohledne Google AdSense. To zni Nikdy neklikejte na reklamu AdSense umistenou na vasich strankach. Vlastne jsem na to prisel hned, ze to nema zadny ucinek. To bylo prvni co jsem vyzkousel :) Pocet kliku se zvysoval, ale mnozstvi penez nikoliv :( Google to ma samozrejme osetrene. Pamatuje si IP, uklada sve cookies apod. Nenapadlo me vsak, ze to muze mit i negativni vysledek na celkovy vykon te reklamy. Ale kdyz se nad tim zamyslim, pak to zrejme tak bude.

Vedou me k tomu pozorovani a zavery ohledne statistik, dodavanych Google. Mam pocit, ze nejsou uplne presne. Nesedi soucty, obcas ty cisla vypadaji divne. Na jedne konferenci venovane SEO, chlapik, ktery ma blizsi vztahy s Yahoo, trochu otrasl moji programatorskou virou ve velkeho bratra G. Naznacoval neco v tom smyslu, ze se nikdy nedozvime od Google presna cisla a ze Google muze servirovat v podstate cokoliv.

Ma to souvislost se zacatkem clanku v tom, ze se pravdepodobne (to je moje hypoteza) ty cisla vytvari nejakou statistickou metodou, ktera zahrnuje ztraty z podvodnych kliku. Proto vlastne ten duraz: NIKDY neklikejte na vlastni reklamy. Mohlo by to byt tak, ze cim vic krat kliknete, tim vetsi bude koeficient, snizujici vas vydelek. V tom doporuceni stalo, ze se mame ujistit, ze nejen z Vaseho PC nikdo neklika na reklamy, ale ze ani z Vasi IP to nikdo nedela. Napriklad, pokud chodite do prace, kde na 1 IP je 100 zamestnancu a tam jednou zkontrolujete stav sveho AdSense uctu, pak by nikdo nikdy z tech zamestnancu nemel asi chodit na Vase stranky nebo alespon neklikat na tu reklamu. Google tu IP uz ma nekde schovanou.

Zduraznuji, ze vsecno napsane vyse je pouze moje hypoteza. V kazdem pripade se mi AdSense vyplaci a pokud neobjevim neco lepsiho jsem vdecny velkemu bratrovi G.

A ted jeste par dalsich zajimavych doporuceni pro AdSense (zdroj):

  • Dulezite je tema stranek
  • Nepouzivejte ‚oskliva‘ url
  • Stali navstevnici neklikaji (o tom jsem uz neco tady psal)
  • Dulezite je spravne umistit reklamu dle doporuceni Google
  • Pouzivejte cloaking (POZOR: podle nekterych je nebezpecne)
  • Neocekavejte prilis

Odkazy k AdSense:

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).