Hlavní navigace

Sociální webhosting

19. 4. 2007 21:59 nelson

Webhosting je nyní levnou záležitostí. „Nestojí několik tisíc, ani stovek, dokonce ani stovku“ jak by řekl můj marketingový idol Horst Fuchs. V České republice jsou totiž zaváděny i sociální tarify.

Pamatuji si na svůj první webhosting někdy koncem roku 1998, tj. před skoro devíti lety u pes.cz. Diskový prostor 200MB za částku 200 Kč. V dnešní době se hostingy, stejně jako celé IT dostává do úplně jiných rozměrů, ale co jejich kvalita ?

Velkých hráčů typu active24.cz, ignum.cz a třeba dříve zmíňované pes.cz (nyní jako forpsi) – btw. kdo měl také sport s panem Grillem, pojídačem psů. nechť komentuje dole v diskuzi, ja měl dva ;-)

Od této doby se na českém internetu objevily další desítky společností které nabízí služby s hostingem spojené. Stačí si v dnešní době pronajmout dedikovaný server za tisícovku a začít s poskytováním.

V době vznikajích telefonních dotací pro sociálně slabé se začínám obávat kdo dotuje český webhosting. Nejlevnější životaschopné tarify můžeme najít již od desítek korun (devatenácti korunový tarif od neštěkajícího psa nepočítaje).

Dostaváme se např. k hostingu Station.cz, který má také pár dedikovaných mašich v telehouse na Casablance a svůj nejlevnější program 150MB bez jinych omezeni (hahaha neomezená konektivita) za směšných 30Kč/měsíc. U lidí se station jsem měl své osobní stránky zaparkované měsíc a kromě informačních otravných emailu jsem nezaznamenal pro mě větší problémy.

Další hosting, který je zřejmě nejlevnější dle hostigy.cz je Gigahosting.cz, s baťovským tarifem 1GB za 49Kč. U tohoto hostingu jsem měl 3 domény s jednoduchými weby a musím říct, že za tuto dobu mi vše běželo naprosto bez problému. Co mě v poslední době trošku ťuklo do hlavy byl jejich nejdražší tarif, který nabízel za vyšší hodnotu ještě reklamu.

A pane Paroubku, co ukážete sociálně slabým teď ?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).