Hlavní navigace

Názor ke článku Hotelulipy.cz spamuje! od Jim - Vážení diskutující, nechápu, že se nad tím tak...

  • 7. 5. 2006 12:19

    Jim (neregistrovaný)

    Vážení diskutující, nechápu, že se nad tím tak pozastavujete.

    Přijde mi nějaký SPAM, rád si jej přečtu, podívám se na "inzerované stránky", najdu si kontakty, ověřím si adresu odesílatele - tj. zhodnotím, jestli odesílatel SPAMU _je_ na kontaktních adresách daného webu, nebo si vyberu nějaký jiný vhodný kontakt ze stránek tohoSPAMujícícho prasete a pošlu mu mail zpět.

    Samozřejmě, nejsem tak najivní, abych ve vraceném mailu nechal svoji ardesu - tu velmi pečlivě odstraním a jako odesílatele uvedu jeho samého, takže nakonec to má svůj zajímavý efekt.

    Teď možná namítnete, jaký že to je efekt, když mu pošlu jeho SPAM-mail zpět. Věřte, že efekt je velmi zajímavý - on ten mail neodchází jen jednou, ale adresátem je on sám 10x, v kopii je též jeho adresa - opět 10x a ve skryté kopii je taktéž jeho adresa - a i zde, jak jistě již tušíte, je jeho adresa uvedena 10x.

    Že to není pointa? Ano, možná máte pravdu, ale to jen dočasně, dokud vám neprozradím, že v mailu jsou přiloženy ještě nějaké přílohy. Možná se ptáte - No jo, ale jaké? A věřte, odpověď je velice jednoduchá. Například v adresáři "C:\WINDOWS\Hel­p\Tours\mmTou­r" si vezmu soubor "segment5.swf", zabalím ho do ZIPu a ten přiložím k mailu.

    Výsledek snad nemusím popisovat - mail, velký 8,8 MB, 30x do jedné schránky, to už stojí za to. A nyní vás tedy vyzývám: Dělejte to také tak, najděte si chvíli času, a pošlete jim totéž. Věřte tomu, že takto ten zpropadenej SPAM vymítíme společnými silami brzo. Odešlou-li 10 000 SPAMŮ a vrátí-li se jim "jen" 1 000 x 30 takovýchto pěkných mailů, příště je to zcela jistě přejde. A pokud nemáte takovýto soubor na vašem počítači, najděte si nějaký jiný (ne exe, scr a podobně, které bývají často již filtrovány), který dá výsledný archiv někde kolem 7 MB - to aby odesílaný mail nepřekročil velikost 10 MB - váš SMTP server by jej nemusel přijmout k odeslání.

    Takže staré známé "Proletáři všech zemí spojte se" přeměňme na "Postižení spamem spojte se".

    P.S.
    Dúležité je, aby jako odesílatel byli oni sami - aby případě jakýchkoliv problémů s doručením mailu byl mail vracen zpět na jejich adresu a ne vám...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).