Hlavní navigace

Affiliate programy na českém Internetu (3.)

18. 4. 2006 14:00 (aktualizováno) martin

I dnes se v našem povídání o affiliate programech na českém Internetu podíváme na provizní systém, který bychom opět mohli zařadit do oblasti cestování a online prodeje zájezdů. Konkrétně se budeme bavit o provizním systému od společnosti NetTravel.cz, provozovatele stejnojmenného serveru, na kterém naleznete nabídku zájezdů od desítek českých cestovních kanceláří.

Celý systém je velmi podobný těm, o kterých jsme se bavili minule a předminule. Po krátké registraci dostanete přístup do administračního rozhraní partnerského programu NetTravel.cz, v němž naleznete možnost změny osobních údajů, „vygenerování“ HTML kódu pro vložení reklamního banneru nebo vyhledávacího formuláře a přehled přístupů a objednávek skrz vaše stránky.

K dispozici je pouze velmi omezené množství reklamních formátů – několik rozměrů flashových bannerů a vyhledávací formulář. K těmto dvěma formátům bychom mohli připočítat ještě klasický textový odkaz, který si můžete sami vyrobit :-)

NetTravel.cz na svých stránkách také nabízí pokročilou formu spolupráce, kdy dodává data a vy je poté integrujete do svých stránek.

Částka, kterou dostanete za objednaný zájezd, začíná na 20% z provize, kterou společnost NetTravel.cz dostane od cestovní kanceláře pořádající daný zájezd. Minimální částka k vyplacení je 1000Kč a je nutné vlastnit živnostenský list.

Klady partnerského programu NetTravel.cz

  • opravdu dobrá administrace, která na rozdíl od té na Invia.cz zobrazuje i informace o stavu objednávky a další informace.

Zápory partnerského programu NetTravel.cz

  • Nižší počet nabízených zájezdů oproti Invii.
  • K propagaci jsou k dispozici pouze flashové bannery.

Pokud bych srovnal dva stejně zaměřené affiliate programy, a to tento a partnerský program od Invie, tak by u mě vyhrál druhý jmenovaný. Jak jste na tom Vy?

Z jakého odvětví by měl být příští článek o affiliate programech? Máte nějaké speciální přání? V komentářích máte prostor…

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).