Hlavní navigace

Názor ke článku Záhada růstu Super.cz a možnosti její analýzy od Petr Šnajdr - To je samozřejmě velmi dobrá připomínka, byť zdroje...

  • 7. 6. 2011 1:03

    Petr Šnajdr

    To je samozřejmě velmi dobrá připomínka, byť zdroje návštěvnosti bych se domníval, že nebudou tak zásadní. nejvíc lidí určitě bude chodit z home page Seznamu a i kdyby se z vyhledávačů zvedla návštěvnost o několik procent, redakční prací se dí dosáhnout mnohem více. Tím jsme si naprosto jistý.

    Ta druhá připomínka je podstatnější - tady bychom opravdu museli mít více informací, minimálně o tom kolik % návštěvnosti diskuse a obrázky generovaly a tím pádem zůstává prostor i na to, že ve skutečnosti uživatelé mohli tu část, která fakticky zůstala, používat víc. To bez čísel nerozhodneme.

    Jinak když se podívám na prostý součet denních PV Super.cz a Novinky.cz, tak jsou ty čísla (překvapivě) spíše pod celoročním průměrem tj. velmi pravděpodobně se snížil reklamní prostor a otázka je kde a tam bych si dovolil zasadit z části právě Novinky.cz, byť je to stále jen teze.

    Co by naopak bylo zajímavé je znát překryv uživatelů s Novinky.cz. Jelikož ho neznáme, můžeme s ním těžko počítat. U RU totiž nejde udělat prostý součet a dle něj posoudit trend - leda bychom znali ten překryv a nebo bychom si byli jisti, že se ve sledovaném období zásadně neměnil.

    Pokud bych přijal poslední tvrzení za pracovní tezi, pak mě vychází, že celkový počet lidí na Novinky.cz a Super.cz se v podstatě moc nemění, pouze se přelévají. Mám to v grafu, můžu ho sem přidat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).