Hlavní navigace

Uvolněné místo obchodního ředitele Seznam.cz

13. 2. 2006 10:14 (aktualizováno) Petr Šnajdr

Tak Tomáš Kapalín to má za sebou“, zněla rychlá zpráva. „Tak to přišlo trochu brzy“, napadlo mě a šel se podívat po Internetu co nového. Trochu orwellovský svět, který je v něčem tak podobný knize 1984.

Na Internetu se neutají snad vůbec nic a co se staně v jeden okamžik ví všichni. Zvlášť když k tomu Seznam přisadil tiskovou zprávu jejíž obsah se hned rozlétl do světa.

Tomáš Kapalín v Seznamu skončil volá iStrategie a Tomáš Kapalín končí v Seznamu hlásá „pro změnu“ DigiWeb. Když čtu komentáře je z nich cítit nenávist a zloba. Taková ta neurčitá, ne jasně mířená a nebo naopak tak ostrá jako nůž do srdce.

Přichází další zpravy potvrzující Tomášův rozchod ze Seznamem. Když před snad 5 lety do Seznamu nastoupil, přinesl tehdy tehdy zkomírajícímu obchodu ducha, který proměnil celou firmu. Ať už je nebo byl jakýkoliv, obchodní úspěch Seznamu je jeho úspěchem.

Pokud Vám to však přijde jako jeho chvalozpěv nebo obhajoba, jste na omylu. Vím pramálo o tom co se dělo v posledních letech a ještě méně co se tak mohlo stát nyní, ale ani si nemyslím, že je Tomáš nějaká ezoterická bytost. Ne, není.Vůbec ne.

Ale o tom není tento text. Ten je o světě George Orwella, světě, který pohltí postupně všechny.

VÁLKA JE MÍR

SVOBODA JE OTROCTVÍ

NEVĚDOMOST JE SÍLA

Přišla mi zpráva: „a uvědomují si ti lidi, že Tomáš byl tím kdo do Seznamu přinesl peníze?“. A opravdu právě toto někoho zajímá? Vždyť je tak zoufale jedno zdali je Oceánie ve válce s Eurasií nebo Eastasií stejně jako v Orwellově díle 1984. Důležité je vědět kdo je nepřítel, je důležité vědět kam udeřit pěstí.

SVOBODA JE OTROCTVÍ

DVĚ A DVĚ JE PĚT

BŮH JE MOC

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).