Hlavní navigace

Názor ke článku Utajené vojenské projekty a boj s umělou blbostí od Flasi - [7] Blbost. Kdybyste aspoň napsal, že budoucnost patří...

  • 1. 10. 2007 16:17

    Flasi (neregistrovaný)

    [7] Blbost. Kdybyste aspoň napsal, že budoucnost patří UAVčkům... Až budou mít takové schopnosti jako dnešní pilotované stíhačky a hlavně až se budou jejich schopnosti autonomně fungovat alespoň blížit tomu, jak autonomně funguje pilot, tak prosím.
    Ano, celkem se očekává, že F-22/F/A-35 je poslední pilotovaná generace stíhaček. Ale ta generace zatím teprve přiachází a kdoví co bude po ní. Možná taky ještě jedna pilotovaná, nebo i dvě. Takových vizionářů, co čekali, že v 70. letech už bude fotbalová mistrovství vyhrávat tým robotů už tu bylo...
    To musí být strašný pocit, když vy víte, jak mají ty stíhačky správně vypadat, ale ti hlavouni v USA a Rusku, co o tom rozhodují jsou zabednění a pořád vyvíjejí pilotované stroje, co? :-)

    [6] No fakt zábava. Ještě byste měl zmínit, že modeláři dokáží udělat metrové letadlo, co létá i bez křídel, protože ten malý vergl má dost vztlaku z trupu a takový přebytek výkonu motoru, že křídla prostě nepotřebuje. Tím byste to F-22kám nandal úplně nejvíc. Ale tohle je článek o stíhačkách - o vzdušném boji letadel. Až bude nějaký UAV schopný regulérního boje se stíhačkou, tak dejte vědět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).