Hlavní navigace

Přijděte se pobavit společnou hrou Atlasu, Centra a Seznamu

27. 2. 2007 11:35 (aktualizováno) Petr Šnajdr

V sobotu 3. března proběhne nevídaný fotbalový zápas v kterém se, jak doufám, se ve sportovním a přátelském duchu utkají týmy Atlasu, Centra a Seznam. Kdo zvítězí asi není až tak důležité, důležité je zúčastnit se a zahrát si. I když zápas nese heslo „Přesouváme kolbiště z Internetu na hřiště“, očekávám od něj hlavně to, že jinak nesmiřitelní konkurenti dokáží sami sobě, že život není jen o korporátním bojišti, ale hlavně lidech, ať už jsou na kterékoliv straně.

Společný fotbalový zápas

Některé nápady se rodí docela snadno a tenhle to měl obzvláště jednoduché. Jedinou obtížnou věcí je disciplína v které se utkáme. Uznejte, že bowling nebo golf jsou možná zajímavé sporty, ale chybí jim silný kolektivní duch. Logickou volbou byl fotbal a tak ač sám nefotbalista, navrhl jsem Pavlovi Zimovi (Seznam.cz), zdali bychom tuhle myšlenku nerozvinuli dále. Jejím duchovním otcem je však Ondra Tomek (Centrum.cz), ač to možná sám ani neví. Už je to docela dávno co zmínil, že by se mu líbil Internet jako skupina hráčů, kteří hru hrají sice tvrdě, ale kteří pak následně nemají problém zajít spolu na pivo. Možná o to víc byl teď už naším společným návrhem překvapen a s hrou souhlasil. Prý Centrum může vytvořit dokonce několik fotbalových týmů. Takže dojednáno a přípravy mohou začít!

Atlas je počtem zaměstnanců menší firma než Seznam a Centrum. Dvě fotbalová družstva bychom skládali docela těžce. Chvíli jsem měl obavu, abychom poskládali vůbec jedno, ale ukázalo se, že bychom poskládali i dvě, ale to druhé by muselo být ženským. Naše dívky a ženy se do ně hlásily samy a byly velice zklamány, že by se takového zápasu nemohly účastnit. Musím říct, že teď sem byl zase překvapen já a budeme muset někdy později vymyslet něco čeho by se i ta něžnění část firmy mohla aktivně účastnit. Pár tipů a návrhů už máme, ale zatím asi lépe nepředbíhat.

Celou organizaci akce převzali v každé firmě určení organizátoři a ti se dali do příprav. Po nějaké době, když jsem se ze zvědavosti přišel poptat jak se věci mají, následovalo druhé překvapení. Všechny celá věc strhla a začali vymýšlet megaakci jejíž rozměry mě téměř vyděsily. Ale svým způsobem je to dobře, sranda musí být a výsledek teď budete moci vidět i vy.

Chcete li se fotbalem pobavit, přijděte tuto sobotu 3. března 2007 v 8:30 do basketbalové haly Asociation Club Sparta Praha u Letenského náměstí, ulice Nad Královskou oborou 51, Praha 7. Chceteli přijít fandit Atlasu, budeme rádi, ale jste zváni ať už budete fandit komukoliv. Nakonec nejde o to vyhrát, to opravdové kolbiště nakonec zůstane stejně na Internetu, ale zúčastnit se, zahrát si a hlavně připomenout si, že svět je i o lidech a ne jen o firmách. A možná, že právě to je tím hlavním.

Těším se na vás ať už na hřišti nebo v hledišti!

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).