Hlavní navigace

Názor ke článku Překvapení ze země paradoxů od Petr Šnajdr - [7] Pro přehled se stačí při větších událostech...

  • 22. 2. 2008 11:08

    Petr Šnajdr (neregistrovaný)

    [7] Pro přehled se stačí při větších událostech podívat co o nich píší jinde. Jinak je, alepoň pro mě čínský internet docela nudný. Sleduji spíš technologické novinky v oblasti IT, kterých mě přije, že v číně moc není, ale občas lze narazit na zajímavé věci ohledně čínského vesmírného programu, zajímavé pohledy na vztahy s USA, věci ekonomického rázu apod.

    Oproti tomu třeba japonský Internet je zajímavý hlavně vývojem mobilních technologií, to je také jiná planeta. Na ruském internetu se dají zase najít zajímavé politické a vojenské analýzy. Třeba to jak popisovala média potenciální scénář útoku Ruska na americkou základnu u nás v podstatě vůbec nedávalo smysl, ale tam se dal najít celý nezkreslený scénář, který vysvětloval za jakých okolností by to pro Rusko byla v podstatě jediná možnost, mělo to hlavu a patu a dávalo to smysl.

    Ostatní potenciální země jsou pak už hodně jiné a nebo informačně nezajímavé, ale záleží o co se zajímáte. Svého času jsem se díval na některé jihoamrické servery. To že někde v pralese bylo objeveno sídlo zaniklé kultury (prostřednictvím satelitu) se sem nedostalo, ale bylo to zajímavé. Případně věci týkající se ochrany přírody atd..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).