Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft: boj o reklamu nebo budoucnost? od Petr Šnajdr - [6] No, promiňte mi tu odvahu, ale jste...

  • 28. 2. 2008 0:17

    Petr Šnajdr (neregistrovaný)

    [6] No, promiňte mi tu odvahu, ale jste si jistý že třeba neodpovídáte na nějaký jiný článek?

    Mluvíte o faktech, která se mi nehodi a přitom jsou přímo v článku :-)

    1. Nemyslím si že management Yahoo naivní a dělá věci z přesvědčení. Taky to nikde nepíšu.

    2. Odmítnutí nabídky ze strany Yahoo jisté je, tzo se prostě stalo, ale že MS i přesto Yahoo nekoupí jisté není, dokonce bych se klonil k tomu, že celá transakce nakonec proběhne a v článku píšu:

    "Odmítnutí Yahoo se dalo čekat a je otázka do jaké míry se jednalo o pouhou standardní dělostřeleckou přípravu Microsoftu, která měla jediný cíl: dostat mimo hru management Yahoo, aktivovat akcionáře a ukázat jim jak emoce, které management ovládají, právě je - akcionáře poškozují."

    Jinými slovy dle mého názoru to byl ze strany MS nutný krok a odmítnutí ze strany Yahoo v podsatě je něco s čím se v plánu MS počítalo :-)

    A pokud se týká nějakého vámi domělého zoufalství pohřbít Microsoft, víte co bych z toho měl? Velká část aplikací, které používám jsou od Microsoftu, hodně jejich technologických věci považuji za mimořádně zajímavé a pokročilé např. .NET počínaje atd. Akcie MS nevlastním, což je možná škoda, a jeho konkurence taky ne, což je možná také škoda :-).

    Jinak nechci zabíhat příliš moc do technických věcí o kterých ten článek v principu není, ale nepřijde vám, že i s tím "mnohamegabajtovým howto" k Linuxu trochu přeháníte? Pokud si vzpomínám tak Linux Documentation project vydaný Computer Presem myslím měl mego a to ještě kvuli tomu, že byl v PDF a s obrázky.

    Pokud se týká toho, že by se MS obával nějakých jiných 32bitových OS bych si dovolil pochybovat, to je poměrně značně technický pohled, ale realně nebyla v té době firma, která by měla 32bitový OS pozicovaný tam kam Windows95. Snad OS/2 by dávala smysl, kdyby její minimální rozumná konfigurace nechtěla 2x víc paměti než Windows95, ale i OS/2 byla pozicovaná IBM někam jinam, díky typu businessu, který IBM primárně dělá.

    Ale o bity se nehrálo.

    MS potřeboval dostat na trh OS s určitými pokročilými prvky typu preemptivní multitasking, ten na 16bitovém Intelu neuděláte, stejně překonat některá paměťová omezení atd. Windows95 byl logický krok, ale že byl 32bitový byl důsledek potřeby a ne cíl samotný. Nakonec myslím, že už v té době existoval i 64bitový operační systém od DEC. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).