Hlavní navigace

Konečně pořádný dárek pod stromeček

3. 10. 2007 21:14 (aktualizováno) Petr Šnajdr

Už jste si napsali co by jste chtěli najít pod stromečkem? Není mnoho dárků pro opravdové muže a opravdové ženy. Pro ty, kteří rádi vzhlíží k oblakům, stejně jako kdysi bratři Wrightové, bych tu ale přeci jen pár tipů měl. Co třeba vyhlídkový let nadzvukovým stíhacím letounem? Rezervace přes Internet online :)

Stačí málo – zaplatit příslušnou sumu a můžete se posadit do Su-27 Flanker nebo Mig-29 Fulcrum a vysoko nad zemí zažít to co ještě před několika desítkami let bylo běžným smrtelníkům zapovězeno.

This is alternative content.

Oba letouny mohou dosahovat rychlosti přesahující dvojnásobek rychlosti zvuku a výšky nad 17 km. Vývoj Su-27 byl směřován od počátku na souboj s americkou F-15 Eagle a velice záhy začal svět udivovat svojí manévrovatelností. Mig-29 byl zase pro změnu reakci na odlehčené typy amerických letounů F-16. .

Aktuální ceny, kalendář i rezervace můžete najít na stránkách ruské společnosti FlyMiG.com. Výlet s Su-27 přijde na nějakých 14 550 dolarů. Tedy bez ubytování. Pokud se smíříte s Mig-29 a nebo jinými typy letounů, vyjde vše mnohem levněji.

Na výběr je Mig-23, Mig-25, ale i náš L-29 nebo L-39. A nakonec pokud si vystačíte s letounem z našeho Aero Vodochody, postačí vyplnit tuto objednávku na L-39 Albatros a nebude muset jezdit do Moskvy.

This is alternative content.

Video: Tak nějak vypadá komerční vyhlídkový let MIG-29 Fulcrum. Štastnou cestu.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).