Hlavní navigace

Názor ke článku Jak v ČR (ne)postavit raketovou základnu od čhi ou van - Pokud připustíme teorii obrany,pak se ptám kdo je...

  • 12. 11. 2008 12:05

    čhi ou van (neregistrovaný)

    Pokud připustíme teorii obrany,pak se ptám kdo je přítel a nepřítel. Muslimové jsou přátelé nebo nepřátelé. Taliban byl napřed přítelem USA , nyní nepřítelem.
    Rusko původně nepřítel USA dnes není nepřítel USA . Bude Irán za 10let přítelem USA nebo nepřítelem. Však on se už nějaký nepřítel najde.Tak postupně hledáme důvody proč zbrojit - ano nebo ne. Vyhrává skoro vždy ano - zbrojíme, vyvíjíme nové technologie, ponorky,rakety, radary. Každá velmoc se brání tím,že k hranicím té druhé velmoci posune svůj obranný systém. Už to vypadalo, že se tento pohyb zastaví. Ale opak je pravdou - politici budou solit i naše penízky na výzkum a vývoj a hlavně provoz těchto vojenských zařízení pod heslem buduj obranu, posílíš mír a nekecej nám do vlády. O radaru by měli rozhodnout odborníci.Ale kteří - vojáci jsou placeni vládou a politiky - nejsou nestranní. Jestliže vláda objedná analýzu jistě jí není jedno jak dopadne a tak je analýza na objednávku obvykle napsána tak, jaký výsledek je objednán - zase za peníze nás občanů. Pravda a demokracie je drahá, obrana nutná, zajištění bezpečnost našeho přítele USA je naší povinností .... ale naopak - kdo ví?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).