Hlavní navigace

Názor ke článku Jak v ČR (ne)postavit raketovou základnu od djj - [ad Případný útok]: Nemyslím si, že úspěšný útok...

  • 1. 2. 2007 10:51

    djj (neregistrovaný)

    [ad Případný útok]: Nemyslím si, že úspěšný útok (přes všecky vaše teoretické debaty) raketami jakéhokoliv druhu není možný. Naopak vzhledem k ostraze takovéto základny (rozloha VVP Jince je něco málo přes 26 tisíc hektarů a radar by byl umístěný přibližně uprostřed) představa toho, že nějaký fousatý Usáma vyběhne v Jincích z autobusu a podpálí amíkum radar sirkama je dost naivní.

    Důležité je ovšem něco zcela jiného - pokud na našem území základna vznikne, stala by se Česká republika součástí globální politiky Spojených států bez jakékoli možnosti tuto politiku ovlivňovat a bez záruk, že v případné kritické situaci bude brán ohled na zájmy našeho obyvatelstva. Jde o základnu programu Národní raketové obrany USA, jejímž určením je pouze chránit území Spojených států. Nejen kvůli naší národní historii nesmíme takovéto zničení suverenity dovolit. Navíc v případě útoku by USA nebrali na naši zemi žádný ohled.

    Proto je třeba říci jednoznačné NE ZÁKLADNÁM! Vyzívám tímto každého, aby podepsal petici za referendum a šel na demonstraci, nejbližší se koná již 3.2. (so) od 14 hod. v Jincích. Bližší info http://www.nezakladnam.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).