Hlavní navigace

Názor ke článku Jak v ČR (ne)postavit raketovou základnu od Petr Šnajdr - [43] Byl bych velice nerad, kdybychom argumentaci proč...

  • 30. 1. 2007 17:32

    Petr Šnajdr (neregistrovaný)

    [43] Byl bych velice nerad, kdybychom argumentaci proč zde mít jakoukoliv cizí základnu stavěli na emočně laděných základech. To proč američané Evropě pomohli má poměrně jednoduší a pragmatičtější kořeny a to ty, že to bylo hlavně v jejich zájmu. Hitler spolu s Japonskem by se zcela jistě s Evropou, Asií a Afrikou nespokojil a US by mu jen dali čas na to, aby přišel na severoamerický kontinent v mnohem větší síle než v které se s ním američané setkali na evropském bojišti.

    Jsou národy, které mohou být US vděčny, jsou národy, které ne. Třeba Inuitové v Gronsku přišli díky americké letecké základně Thule, o svá území. O vážném radioaktivním znečištění přírody v okolí základny a zničení tradičních lovišť ani nemluvě.

    Ale stejně jako v jiných případech, to bylo v zájmu US, bohužel tentokrát se to netrefilo do zájmu i místních obyvatel. Tohle nejsou věci, které jsou o emocích a byl bych velice opatrný na tvrzení, že něco někomu dlužíme jelikož nám někdy kdosi pomohl a ještě na tom stavěl velké závěry.

    Netvrdím, že na to nelze brát ohled, ale emoce jsou ze všeho nejlépe využitelné k manipulaci a popravdě proč bych měl věřit tomu, že to někdo s námi myslí dobře? Proč by měl?

    Je jen jediný důvod - stojíme mezi potenciálním útočníkem a jím. Jak rád bych věřil v dobro a spásu světa, ale buďme realisté.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).