Hlavní navigace

Názor ke článku Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy (.CZ?!) od Paegaskiller - Takže v pokroku nám brání lenost a strach....

  • 26. 7. 2014 18:05

    Paegaskiller (neregistrovaný)

    Takže v pokroku nám brání lenost a strach. Jistě, spekulanti by pak měli více možností, ale nemají možnosti již teď? Samozřejmě že mají! Nejsou to háčky a čárky, ale zmotat člověku hlavu není tak těžké i tak. A co ti kdo spekulanty nejsou, chtějí si otevřít doménu, ale ouha! Firma která má podobný název bez háčků a čárek už tohle jméno registrovala. A ačkoli se tyto dvě firmy ve skutečnosti nejmenují stejně, bezháčkočárkový systém tento rozdíl zlikvidoval, a háčkočárková firma si bude muset zvolit doménové jméno které s ní nemá nic společného.

    Dochází mi samozřejmě že příčetný majitel firmy by asi těžko chtěl háčkočárkovou doménu. Protože kdokoli ze zahraničí kdo by se chtěl na jeho web podívat by měl smůlu. Adresu by prostě nedokázal napsat. Já sám mám vítr z toho abych na webu jakýkoli soubor napsal s háčky a čárkami v názvu. Doménové jméno je katastrofa i pro každého kdo má za jménem firmy písmena cz jako součást jména firmy a ještě doménovou koncovku .cz k tomu. Uživatelé to prostě nepobírají.

    Osobně bych se ale inovaci nebránil. Spekulanti byli, jsou a budou. A lidé si na doménová jména nikdy nedávali zas takový pozor, aby na tom háčky a čárky mohly něco změnit. Každá inovace přináší své klady stejně jako zápory. Ptal se nás snad někdo když jsme přecházeli na digitální televizi? Nevzpomínám si že by se někdo škrábal na hlavě a ptal se "No jo ale co když to uživatelé nechtějí?". Třebá já jsem to nechtěl. A po zavedení digitálu už jsem necítil potřebu si pořídit tu černou krabičku k televizi. Nakonec jsem vyhodil i televizi... mám přece internet. Pro analogovou televizi nakonec nepláču. Veskrze to byl dobrý nápad, jen škoda že si to národ musel zaplatit sám. Háčky a čárky v doméně budou mít podle mě podstatně menší záporný dopad. Ze začátku to bude trochu chaos jako vždycky.

    Dám malý příklad: Co kdyby jsme se stejně zasekli s automobilem? Tedy že by jsme zakázali motorová vozidla, protože s nimi mohou zločinci rychle utíkat z místa činu? To je přece nesmysl. Člověku který by to navrhl bych se na místě vysmál. A pak bych si z trucu šel ten pekelný stroj pořídit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).