Hlavní navigace

Názor ke článku Český účetní rada od ing. Jiří Nachtman - Pokračování k předchozímu příspěvku (71) - tj. k...

  • 5. 12. 2007 21:16

    ing. Jiří Nachtman (neregistrovaný)

    Pokračování k předchozímu příspěvku (71) - tj. k odpovědi na příspěvek (70)

    Dobrý večer. Když jsem si přečetl, to co se před nějakou chvílí uložilo jako můj komentář - tak ejhle, vida - jsem také poněkud roztržitý. Místo (70) jsem napsal (71) a mám tam ještě dva překlepy, takže správně je: ... týkalo se to obrany před ... a ... tu prezentační doložku si ofotili ... .

    Vzpoměl jsem si ještě, že problém používání kulatého razítka MV ČR, odd. volební a sdružování, také řešilo - viz následující poznámka z mé návštěvy 14.6.2007:

    ICÚP, spis č. 16 - výzva MV ČR , odd. volebního a sdružování, z 12.8.2005, aby obč. sdružení nejpozději do 2 měsíců upustilo od neoprávněného používání kulatého razítka a informovalo MV o svém postupu v této věci.

    Asi se mnou budete mnozí souhlasit, že používání nesprávného razítka by samo o sobě nemuselo nikoho poškodit. Ovšem v souvislosti s některým (zde probíraným) dalším jednáním zástupce citovaných občanských sdružení je to podle mne vychytrale zkomponovaný celek. Ta lhůta 2 měsíce je v době, kdy vám zhotoví razítko do pár dnů, je dosti "alibistická". V té době ovšem byl asi ještě Josef Šofr ve vyšetřovací vazbě. Ale pobočky zřejmě ani jedno ze čtyř občanských sdružení nemělo - asi opravdu stačilo zničit pár razítek vyskytujících se zřejmě jen v jediných exemplářích a dát vyrobit urychleně nová. Poštu přebírala v té době nejspíš sekretářka ze schránky v Praze 4, Pištěkova ul. 22. Myslím si, že klíče od pronajatého domu měla jen ona. Nemohla se tam dlouho dostat ani majitelka domu. Jestli ovšem pár vyvolených nezcizilo nějaké vybavení kanceláří, netuším. Spíš bych myslel, že dost věcí někdo někam "šikovně uklidil".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).