Hlavní navigace

Názor ke článku O regulaci IT trhu od Rdm - "Můj příspěvek odsuzuje proprietární softwarový monopol, ktery v...

  • 24. 9. 2007 21:01

    Rdm (neregistrovaný)

    "Můj příspěvek odsuzuje proprietární softwarový monopol, ktery v podstatě zabíjí veškeré inovace, které by přinesl zdravý trh."

    To je zajímavé, že když přišly Visty s Aerem tak všichni zastánci Linuxu naráželi na to, že Aero v podobě Compizu či Berylu má Linux již dávno. V podstatě každou chvíli čtu nějaký příspěvek včem všem je Linux napřed a teprve nyní to doráží i do Windows. Takže kde je podle Vás zabíjení inovace?

    Úřady možná zaspaly, ale očividně spíše nemohou proti MS nic podniknout, protože krom vyjímek kdy už "zakročily" mu nemohou nic dokázat. MS přece nemůže za to, že lidem nabídl produkt, který se jim očividně líbí a že statisíce programátorů Linuxu (distribucí) místo toho, aby se pořádně sjednotili a vytvořili jednu (dvě, tři) pořádné distribuce, kterým by i poskytli pořádnou marketingovou podporu, vytvářejí stovky nezávislých distribucí, které bojují spíše mezi sebou než s windows.

    MS nabízi windows, o kterých nakecá co se dá a člověk hned ví z čeho může vybírat, ale vybrat si distiribuci linuxu? To je hodně těžký úkol a pro nezasvěceného člověka (BFU) snad i nadlidský.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).