Hlavní navigace

Lidé za internetem

22. 10. 2007 2:10 (aktualizováno) koppel

Mám vcelku zvláštní životní režim. Upřednostňuji možnost vstávat o půl dvanácté (dopoledne) před tím než chodit spát s koncem posledního večerního filmu na Nově. Což vede k tomu, že v noci dost často bdím před monitorem a nikdo mě s takovouhle docházkou do práce nezaměstná ;-)

Přitom jsem si všiml jedné zajímavé věci. Na jednu stranu proklamujeme 24hodinovou dostupnost našich internetových služeb a obhajujeme tím nákupy nových nákladných technologií zabezpečující nepřetržitý provoz a na straně druhé je zřetelná určitá závilost těch hraček na našem neustálém okopávání.

Zhruba tak v sobotu dopoledne se velmi často odebere na víkendovou dovolenou server jednoho z velkých IT distributorů, od nějž odebírám zboží. V průběhu víkendu náhodně následují další mé oblíbené servery. A v pondělí okolo druhé v noci (čas, kdy píšu tenhle článek) už neběží dosti citelná část serverů, které mám v oblibě. Nechci jmenovat, protože nemám žádná reprezentativní data, ale jen dojmy, které mi zprostředkovává moje RSS čtečka běžící na pozadí. Nejde o žádné „plánovované opakující se údržbové výpadky“, protože jednou je to tenhle server, po druhé zase onen. Pravda je, že některé se na seznamu objevují častěji, ale nikdy ne pravidelně.

Co k tomu dodat? Asi že bychom se neměli brát tak vážně. Kdybychom se rozhodli na sebe vytáhnout nějakou zákeřnou biologickou zbraň, tak s trochou štěstí tu zelení mužíčkové najdou trosky Karlova mostu (postaveného cca. 600 let tomu nazad), ale už si nepřečtou nic z posledních internetových flame warů.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).