Hlavní navigace

Jak neprodat O2 TV

11. 1. 2007 18:17 koppel

Volal kamarád, že mu volali z Telecomu. Firma se sice jmenuje O2, ale volali z Telecomu, to můžete prohazovat milióny billboardy horem dolem. Že mu nabízeli tu televizi po IP a co si o tom myslím. Abyste správně pochopili tak jsem autorizovaný O2 dealer. Dělám to protože občas někomu vysvětlím, že internet je vcelku dobrá věc a rozumným a nestaraným výběrem dojdeme k tomu, že ADSL je pro danou lokaci nejlepší volba. Pak je mi líto nechat tu mrzkou provizi těm, co chodí jak Jehovisti ode dveří ke dveřím . Navíc to pak stejně instaluji já, a tak si nemusím za to nic říkat. Jsem prostě O2 dealer a vyjadřuji tím svůj vlažný postoj k O2.

Takže kamarád se ptal po tom IPTV a já rychle moc nevěděl co mu říct. Technologicky o tom přehled mám, ale nevypadalo to, že bych chtěl slyšet něco o MPEG4, streamech a UDP. Tak jsem rychle otevřel prohlížeč a zanadával poprvé. Já si totiž tu novou www.html.o2.2×O­.cz.europe.com doménu nemůžu pořád zapamatovat. Naštěstí funguje staré telecom.cz (a pak že nejsou Telecom). To má tu výhodu, že vás to nahoře přepne rovnou na záložku Pevná a nepletou se vám do toho jejich Eurotel služby.

Výhoda se rychle ukázala pochybnou, protože o TV na tom webu ani vidu ani slechu. Schválně si to zkuste. Dokonce můžete dát nahoře search na TV a moc si nepomůžete. Musíte totiž klepnout na Hlavní nabídka a pak to máte rovnou před nosem. Moc to nechápu, protože k ničemu jinému než k pevné lince si tu IPTV neobjednáte, ale což.

Pak znova klikáte a kamarádi vám čekají. První co totiž chcete vidět jsou ceny. Což je přesně to, co vám O2 jako první ukázat nechce. Ale když jste tvrdohlaví, tak se proklikáte. Říkam tedy do telefonu: 399 Kč. Kamarád odpovídá: Bez DPH, že? Jak je vidět je už to ostřílený nabídkový hráč, takže na tohle ho nenachytáte. Jasně že bez DPH. Vysvětluji mu, že se pak může koukat na některé věci zpětně nebo si objednat nějaké filmy. Jestli prý za další peníze? To snad není možné jak jsou ty lidi dneska zkažení! Všechno vám hned prohlédnou. Samozřejmě, že né zadarmo. Tak se ptá, jestli bych si to já sám pořídil. Říkám, že ne, protože na televizi nekoukám a ani ji nemám. Odpovídá, že na ni taky nekouká. To mě vede k překvapené otázce, proč že se o to teda zajímá? No, on soused platí za kabelovku tisíc a oni mu říkali, že za IPTV by platil jen čtyři sta. Tak si říkal, že by souseda naštval. To zní jako dobrý důvod na utracení nějakých peněz. Jo a prý mu ten chlap z Telecomu také říkal, že by nemusel platit těch 80 Kč za TV měsíčně. To už mi trochu trne: Přístroj máš, zákony znáš, víš že se teď za to věší. Ale oni mi to říkali. Jasně, ale ukřižují tebe.

Prý půjde raději s dětmi do přírody. Jo, za IPTV mám asi taky provizi.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).