Hlavní navigace

Není 30.000 zpráv na neomezenou schránku málo?

19. 12. 2008 19:02 kojot

Seznam.cz nedávno avizoval rozšíření svých emailových schránek na „neomezeně“. Není to ovšem úplně pravda, když je dosti omezen počet zpráv ve schránce. V minulosti jich bylo pouze 15.000, tak mě zajímalo, jestli nastal nějaký pokrok. Zkusil jsem seznamový helpldesk a začal če.. kat a později i četovat.

Po asi 15ti minutách čekání jsem se konečně dočkal:

Michail Žeka: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci ?

Nyní s Vámi hovoří Michail Žeka (Email)

Karel Malý: Dobrý den. V minulosti byla velikost emailové schránky omezena na 15000 zpráv, je to tak? Takže naplnit 2GB bylo prakticky nemožné a normálnímu uživateli, který si ukládal zprávy i na serveru u vás najednou přestaly zprávy docházet, aniž by věděl proč. Došlo s novou „neomezenou“ velikostí k navýšení počtu zpráv? Jaký je nyní jejich maximální počet?

Michail Žeka: Ano, nynější stav je 30001

Karel Malý: plánujete navýšení i tohoto počtu? Vzhledem k „neomezenosti velikosti“ mi to příjde opět málo.

Michail Žeka: Do budoucna nevylučujeme rozšíření těchto limitů.

Karel Malý: Dobře, myslím že číslo, které jste uvedl by mělo být někde napsané a zjistitelné..

Karel Malý: to je jen připomínka.

Karel Malý: díky za odpověď

Michail Žeka: To je zjistitelné. Ve schránce si klikněte na menu Nastavení – Pokročilé nastavení – Informace o schránce.

Karel Malý: aha, díky

Karel Malý: to je vše, nashle

Michail Žeka: Není zač, přeji Vám hezký den.

Takže nyní 30.001 . Vzhledem k tomu, že 90 procent mých emailů má max. několik kilobytů, tak na tento limit brzy narazím a seznam je za googlemailem zase trochu pozadu. Jednoduchá matematika říká,  že cca za rok budu muset mazat zprávy starší než 3 léta. No škoda, jinak mám seznamovou schránku docela v oblibě, až na ty časté výpadky a omezení :-). Není někde chyba? Nepřeválcujou nás zas amíci s jejich lepšími technologiemi? No, Jan Tleskač by asi nejásal a já asi ze seznamu brzo odejdu.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).