Hlavní navigace

Názor ke článku Komposťáci - vandalové nebo zdravotní policie? od franta.kocourek - to: Jiří Novák - organizace jako StB a nacistické...

  • 11. 9. 2006 13:57

    franta.kocourek (neregistrovaný)

    to: Jiří Novák

    - organizace jako StB a nacistické ministerstvo propagandy neohrožovaly jen lidské životy, ale také náruživě šířili o lidech lži. To je úplně to samé, co dělá kompost.

    -esesákům se také zdálo proklatě vtipné a trefné, jak pronásledovali třeba Židy, omezovali jejich různé svobody, svobodou projevu počínaje, šikanovali je apod..
    (víte, kolik "vtipů" vyráběla tehdejší nacistická propaganda na Židy?)
    Konekonců se i komposťákům zdá "vtipné" dělat si "srandu" z vyvražděných obětí 2. sv. války, také z lidí různě postižených, mlácených a ponížených nebo tzv. "méněcenných". Takže paralela je to bližší, než si myslíte. Ne každý nacista nebo komunista někoho zabil. Princip "chci si taky kopnout" ale funguje v jakémkoliv stádu.

    Rozdíl je tady pouze jediný - dosah. Nacisti aj. totalitní režimy měli dosah velký, kompost má naštěstí "význam" pouze lokální a samozřejmě nikoho přímo ani legálně fyzicky mlátit nemůže.

    Pokud si chcete zavtipkovat na úkor něčího nafouknutého ega, zkuste to u toho Pepy Sadry, který patrně povýšil snahu o kolektivní šikanu na svůj základní životní cíl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).