Hlavní navigace

Vítězná videa v soutěži o pozvánky do Joost (The Venice Projectu) a proč jim to stejně nebudu fungovat

20. 1. 2007 20:23 David Antoš

Před téměř dva týdny jsem psal o The Venice Projectu a nabídnul dvě pozvánky pro lidi, kteří do komentářů dají odkaz na nejzajímavější videa, která jsem ještě neznal. Nyní jsem si konečně udělal čas dodržet slovo a udělal si žebříček.

  1. russian climbing – mé nejoblíbenější internetové video vůbec, super hudba, neuvěřitelné kousky. Ale hodně staré.
  2. Eric Yow: Child To Legend – Mr Massacre – pěkné video, ale zvláště vděčný jsem kvůli hudbě, tyhle dva týdny to je má nejpřehrávanější písnička.
  3. DOREMI – bohužel, viděl jsem už dávno.
  4. interviewer on a LIVE TV show (Dutch version) about surgeries gone wrong – nevím, jestli to je nahrané, nebo ne. Každopádně jsem to úspěšně poslal dál, takže jsem vděčen.
  5. Freaky Liquid Metal – nádhera.
  6. Lance Armstrong – The Fantastic Unbelievable – díky! Tour de France sleduji rok co rok, alespoň některé etapy. Na tuhle si pamatuji, úžasný výkon. Je to také ten samý rok, ve kterém se tak tragicky zranil Beloki. Býval by vyhrál, jel skvěle.
  7. Death – úžasné reakce, ale už jsem to viděl.
  8. Sabrage – jediné video, které přidal přímo autor (alespoň myslím). Tohle bych se skutečně rád naučil.
  9. Playing dama – ještě bych chtěl překlad rozhovoru.
  10. Thousand-Hand Bodhisattva Masterpiece – pěkné.
  11. Waltr Ridic – viděl jsem sice jen jeden díl Norise, ale kdo by neznal?
  12. Japanese streptease – jednoduše Japonci.
  13. A – BOMB THE POWER OF ONE – jsou i lepší.
  14. Apple Sucks – už jsem viděl i vtipnější parodii na Apple, bohužel nemám v záložkách.
  15. Funny cats – omlouvám se, mám sice kočky rád, ale ta záplava videí zachycujích je v nejrůznějších životních situací mně už nebaví.
  16. Pinkey – další kočka.
  17. Avivaz Club: Three Coconuts for Cinderella – nedodíval jsem, nechytlo mě to.



Lidem, kteří přihlásili zvýrazněná videa, jsem poslal pozvánku. Bohužel pro ně mám i nepříjemnou zprávu, v tuto si totiž Joost asi příliš neužijí. Celá řada lidí – zvláště Čechů – hlásila, že jim Joost prostě nefunguje, že nejde přehrávat žádná videa. Autoři tohoto programu již konečně objevili, v čem je problém, ale do vydání nové verze jej pravděpodobně nevyřešíte. Kamenem úrazu je diakritika – vida. Joost potřebuje, aby vaše složka s daty aplikací měla cestu, která neobsahuje žádná jiné než ASCII znaky. Bohužel v českých Windows je přímo tato složka pojménována „Data aplikací“, a tak se s tím asi nic nenásilného nedá dělat. Nová verze by však snad měla být brzy.

Nemůžu se dočkat, až si budu moci Joost pořádně prohlédnout. Velmi věřím, že udělá díru do světa. Bohužel podle různých ohlasů to zatím spíše vypadá, že hodně děr obsahuje. Držím tvůrcům a sobě palce, aby je rychle odstranili.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).