Hlavní navigace

Názor ke článku Nesmyslný internetový nacionalismus od mblk - Skvělá zpráva o neštastném stavu české internetové ekonomiky....

  • 4. 9. 2006 10:35

    mblk (neregistrovaný)

    Skvělá zpráva o neštastném stavu české internetové ekonomiky. Zatím co ve světě zuří válka o uživatele na zcela nových trzích u nás se konal 1.webdesignerský potlach a tím to zatím končí. First Tuesday a jemu podobné akce ztratili svůj lesk a nikdo další neukazuje novým technologům, podnikatelům a investorům obzory a místo toho se čeká na "dinosaury" v čele se Seznamem, Atlasem a Centrem.

    Děje se zde ukázkový postkomunistický syndrom - kopírování a krádeže a zneužívání intelektuálního kapitálu. Vyhrávají místo malých a schopných velcí a ti jak je vidět tak nikam nespěchají. Stačí jednou za rok přemalovat web, zkopírovat 20% funkcí pro 80% uživatelů a jedou dál. Diverzifikace není vidět a jediné co se mění tak vizitky těch pár desítek schopných osobností jak přeskakují z jedné firmy do druhé. Jediný kdo se hledá tak to jsou šikovní programátoři.

    Hlavním proudem českého internetu zůstává protiproud. Vymýšlení proč je Web 2.0 bublina a nesmysl o kterém je třeba psát posměšně. Věřím a držím palce v tom, aby i tento článek pomohl tuto situaci změnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).