Hlavní navigace

Maňáskové duo Rath - Macek dobývá svět

25. 5. 2006 14:15 (aktualizováno) David Antoš

František Fuka včera psal o videu, které už snad viděl úplně každý – záznam komediálního skeče Rath – Macek. Na YouTube dokonce můžete nalézt jeho remix. Dělat předělávky humorných skečů mi osobně připadá nesmyslné, je to jako kdyby si někdo myslel, že lepším sestříháním budou Monty Pythoni ještě vtipnější.

Nedávno mi přišlo zajímavý, že na YouTube ani Google Video není možné najít moc českých videí, jakoby se zatím tento fenomén Česku dost vyhýbal. Přitom v Top 100 se na Googlu umisťuje celá řada polských videí, tak proč ne českých?

Tato sobota možná znamená průlom. Nejen že se zapíše zlatým písmem do dějin české kinematografie, ale Rath – Macek si získali i mezinárodní věhlas. Dnes se totiž objevili ve zmiňovaném žebříčku 100 nejsledova­nějších videí na Google Video, dokonce vybojovali 30. příčku a mají slušnou šanci probojovat se výš a výš. Ostatně dlouhou dobu zde kraloval jakýsi nudný Colbertův projev při nějaké večeři Bushe s novináři, záznam politické diskuse v jakési banánové republice musí být pro světové diváky daleko zajímavější. Video sice zatím bohužel nebylo nadabované, ale někdo si dal tu práci, aby jej alespoň opatřil titulky (Look, doctor… doctor…).

Hokej jsme sice nevyhrál, ale jsou i další důvody proč být hrdý Čech. Zde je to video.

Aktualizace: Dnes (24.5.) se již v Top 100 pohybují dvě česká videa, někdo na Google přidal i ten remix, který je dokonce na čtvrté příčce (!), upozorňuji, že celosvětově!

Další aktualizace: 25.5. se v Top 100 objevilo další video – nějaká studentská scénka parodující celý skeč. Celkem už tam Rath – Macek okupují 2., 18. a 20. příčku nejsledovanějších videí. Dokáží i vyhrát?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).