Hlavní navigace

Google Pack předčasně odhalen

13. 2. 2006 10:21 (aktualizováno) David Antoš

SearchEngineWatch Blog zveřejnil odkaz na již vytvořenou nápovědu Google Packu, kterou vypátral nějaký jeho čtenář. Celý projekt tak byl nakonec odhalen přečasně, přestože konkrétní podobodu Google Packu uvidíme až za několik hodin. Dvěma slovy se dá říct – nic moc. Přesvědčte se sami.

Trochu fantasijní naděje, které jsem vyjádřil v minulém a předminulém článku, se naprosto nenaplnily. Google Pack velmi pravděpodobně nepřináší vůbec nic zajímavého, jedná se opravdu jen o pelmel softwaru, jenž Google hodlá vnucovat svým uživatelům. Jejím jediným smyslem je nacpat lidem do počítačů prográmek (Google Updater), který bude nadále nutit uživatele stahovat si nové verze či nově zahrnuté programy. Google Pack tak asi bude jen velmi laciným pokusem o útok na Microsoft v co největším počtu oblastí. Proto tak podivný mix, proto tak různorodé partnerství. Jistě, pro Google to není žádná velká investice ani riziko. Od tak bohaté a anbiciózní firmy jsem čekal víc.

Ještě můžeme počkat na oficiální představení, ale velmi pravděpodobně žádné překvapení nelze očekávat.

Doplnění: Google již mezitím stihnul stránku s nápovědou znepřístupnit. Uloženu ji nemám, takže si počkejte, až to bude zpět.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).