Hlavní navigace

Czech SIGCHI: přednáška Jennifer Goveové na videu

11. 9. 2006 14:31 (aktualizováno) David Antoš

Ne, nejsem žádný pirát, který by důmyslně maskoval kameru zabalenou v mikině a tajně to natočil. Ve skutečnosti její přednáška, nazvaná The Science and Art of User Experience at Google, pravděpodobně nikým natočena nebyla.

Díky blogu Google Operating System jsem ale dneska na Google Video našel jeden díl TechTalks, který se jmenuje… The Science and Art of User Experience at Google!

Unikla-li Vám tedy tato přednáška, nebo máte-li touhu pouštět si ji pořád dokola, máte možnost. Nesledoval jsem to celé, ale jsou zde jisté odlišnosti. Tak především zde není Jennifer Goveová, ale Jen Fitzpatricková. Jednotliv snímky prezentace se také lehce liší, jestli mě paměť neklame – zmiňovány jsou jiné příklady. Celkové zaměření je však pravděpodobně shodné, o nic zásadního nepřijdete. To, že prakticky identickou prezentaci lze najít na internetu na videu ještě více zesměšňuje paranoidní zákaz nahrávání, který si Google v Praze vynutil. Ostatně dosud nebyly zveřejněny ani snímky oné PowerPointové prezentace.

Když už tu o tom píšu – TechTalks jsou skutečně úžasná věc, kterou lidem v Googlu závidím. Jedná o pravidelné přednášky zajímavých lidí na zajímavá témata pro zaměstnance Googlu. Spousta jich je možno nalézt na Google Video. Některé se internetu dotýkají více, jiné méně – jeden díl snad byl i o ekologických automobilech.

Zatím jsem jich moc neviděl, ale pokud mohu něco doporučit, pak to je The Paradox of Choice – Why More Is Less – vtipná a mimořádně zajímavá přednáška. Výstupy, ke kterým přednášející Barry Schwartz dochází, navíc mají význam nejen pro navrhování uživatelských prostředí webových aplikací, ale univerzálně pro jakoukoliv oblast činnosti. Skutečně velmi silně doporučuji.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).