Hlavní navigace

Částečný přesun blogu na jilm.cz

27. 4. 2007 21:51 David Antoš

Rád bych si zpropagoval svůj nový blog jilm.cz. Po roce a půl blogování na Lupě a 111 spotech jsem se rozhodl, z řady důvodů, které vysvětluji tam, přejít do vlastního. Přesun to je však alespoň zatím jen částečný, publikovat budu i zde a vlastně se vůbec uvidí, kde s větší frekvencí. Vlastní blog mi umožní nebýt svázán zaměřením Lupy a rozšířit výběr témat i jejich formát. Na jilm.cz proto budou, pokud se splní má představa, publikovány spíše kratší spoty, navíc nejen o internetu. Zde bych rád pokračoval asi tak stejně jako dosud, zvláště přirozené se mi jeví publikování textů, které souvisejí s některým mým článkem na Lupě, ale přímo do něj se nehodí.

Blogování na Lupě má velké přednosti, ve skutečnosti se docela divím, že zde není větší „konkurence“, většina nadějných blogů po čase docela odpadá. Rád bych trochu paradoxně právě nyní vyjmenoval ty hlavní výhody spojení se startem blogu právě na Lupě a svou zkušenost s ním.

Krátkou dobu jsem zkoušel začít s blogem na Bloguje. Jenže nikdo příliš neměl možnost, jak se k němu dostat, téměř nulová čtenost znamenala téměř nulovou komentovanost a oboje dohromady minimální motivaci pokračovat. Začít takto anonymně blog bez navázání na nějaký zdroj návštěvnosti je těžké a málokdo je opravdu schopen psát si tak trochu pro sebe. Lupa na vaše články přivádí z blog.lupa.cz a po zařazení mezi věrohodné blogy (na což stačí pár spotů, co nebudou o Tokio Hotelu či koních) i ze své titulní stránky řekněme pár set lidí. Navíc chytrých lidí s přehledem o internetu, takže pokud chcete psát o něm, čekají vás okamžitě dobré komentáře.

Díky Lupě si vás také mohou všimnout na Weblogy. Tato služba si překvapivě udržuje roli prostředníka mezi blogem a velkou část jeho čtenářů. Je to asi dáno menší velikostí české blogosféry a historickou navyklostí, ale Weblogy jsou pro spoustu lidí jedinou „RSS čtečkou“, co používají. Navíc i ti, co ji používají, často trochu nesmyslně používají agregovaný RSS kanál celých Weblogů. Ač je to trochu škoda, Weblogy mají třeba na tomto blogu přibližně stejný význam jako celá Lupa, pošlou vám spoustu lidí. A jeho provozovatelé blogy na Lupě sledují dokazuje i to, že hned osm z nich je zařazeno.

Lupa každý měsíc vyplácí za nějaký výběr spotů 250 korun I vzhledem k nevelké zácpě není náročné být vybrán. Živobytí si na tom člověk asi nepostaví, ale zvláště pro jinak nevydělávající to není vůbec špatné. Je to taková příjemná motivace navíc. Díky blogu jsem dostal možnost začít na Lupě psát i články a to znamená nejen daleko větší čtenost. Samozřejmě psát pro Lupu můžete i bez toho, že byste zde měli blog, ale kdo se odhodlá začít jen tak?

Jednoduše začít blog právě na Lupě je velká výhoda. Ostatně jilm.cz bych nikdy nespouštěl, kdybych nevěřil, že na něj dokážu nasměrovat alespoň část z vás, pro začátek. :-) Takže – jste zváni.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).