Hlavní navigace

V Dobrém ránu na ČT1 se dnes mluvilo o internetových aukcích: odborník selhal

20. 7. 2007 12:35 (aktualizováno) Janek Wagner

Kvalita moderátorů ČT1 je kolísavá, stejně jako pozvaných odborníků. Dnes internetový marketingový specialista Ratibor Líbal přesvědčivě prokázal, že o českých aukcích ví houby.

Dobré ráno ČT1 sleduji poněkud masochisticky, protože mě dění v našem Absurdistánu stále ještě zajímá a stále čekám na rozhodující impuls k jeho opuštění. Neschopnost moderátorky Veroniky „Sinusoidy“ Paroulkové položit rozumnou otázku jsem nejprve bral jako nezkušenost, po nedávném rozhovoru s Jiřím Grygarem o UFO či s pracovníkem OSN o růstu počtu obyvatel (odtud moje přezdívka, růst Veronika označila za sinusoidu), nyní už nepochybuji o její hlouposti. Ta se ostatně projevuje v pořadu, kde připravuje i scénář, jakým je Politické spektrum (večer v úterý na ČT1, reprízy pak na ČT24, nebo naopak?).

Ale zpět k dnešnímu odborníkovi Ratiboru Líbalovi, který byl pozván na rozhovor o internetových aukcích. Počátek rozhovoru mi sice unikl, ale na přímou otázku moderátora, zda je možno na aukci koupit u nás třeba auto, odpověděl Ratibor, že ne. Dnes je například na Aukro.cz, tedy asi nejúspěšnější české internetové aukci, nabízeno zhruba 650 vozů, pokud započtu i veterány. Při další otázce, kam se poděl licitátor s kladívkem nevysvětlil základní rozdíl mezi běžnou a internetovou aukcí, tedy že v běžné se draží, dokud někdo přihodí do určité doby po předchozím přihození, na rozdíl od internetové, kde se přihazuje jen do určitého předem stanovenému času. Mluvil sice o dlouhé době trvání online aukcí a naznačil, že nejvíce přihození je na konci, ale srozumitelné vysvětlení vlastně nedal. Ratibor Líbal mi před chvílí v telefonu přiznal, že s příkladem aut jsem ho sice dostal, ale že to ostatní je důsledkem malého časového prostoru a ne zcela jasných otázek moderátora…

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).