Hlavní navigace

Názor ke článku OOXML versus ODF: lepší jeden příklad než tisíce stran dokumentace od pajda - [15] Hmm, dělal jste někdy export do Excelu...

  • 14. 4. 2008 0:06

    pajda (neregistrovaný)

    [15] Hmm, dělal jste někdy export do Excelu nebo Wordu? To je jedno, MS k tomu dodáva interface, který je možno použít na Win platformách a jen za předpokladu, že máte nainstalované aplikace, do jejichž formátu se exportuje. Toto se mění vydáním standardu OOXML, kde už je možné export provádět bez luštění binárního formátu (což je často úkol pro několik lidí, kteří to za pomoci trochu reverzniho inženýrství možná zplodí...)
    Společné vlastnosti tabulky vložené z Excelu do Word dokumentu by jistě nebyly na škodu, programový kód uceleného jádra bude spíše uržovatelný než 3 různé engine, ke kterým potřebujete nevím několik export-import vnitřního kódu při vkládání třebaz excelové tabulky do wordu... Je pochopitelné, že dělat nějakou kalkulaci přímo v prezentaci nebo v textovém editoru není asi potřebné, nevidím ale důvod, proč by společný engine těchto aplikací nemoh zaručit snadné a bez rozhození formátování vkládatelné objekty typu tabulka do prezentace nebo do textu.
    Navíc si myslím, že takovýto balík se daleko lépe, levněji udržuje než tři různé engine...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).