Hlavní navigace

Názor ke článku Proč se bojím cloudu od Jan Kodera - Od začátku, kdy jsem začal cloud computing propagovat,...

  • 9. 7. 2013 11:08

    Jan Kodera (neregistrovaný)

    Od začátku, kdy jsem začal cloud computing propagovat, tak se objevuje tento názor. Rychlý přepočet nákladů a ejhle cloud je přece dražší. Z čehož plno ITaku usuzuje, že vlastně jde jen o marketing a že je to blbost.

    No není, cloud jako takový je o zvýšení efektivity práce. Existuje spoustu softwaru, který může kdokoliv z firmy používat pro svoji práci a jediné co mu stačí je internet a počítač. Nemusí čekat až IT technik nainstaluje příslušný software, může si o vyzkoušet a zjistit zda mu vyhovuje. A zde jsou úspory, které ve vašem výpočtu nemůžete mít zahrnuté. Zaměstnanec zefektivní svou práci a tedy jeho zvýšená efektivita by se měla do té vaši sumarizace projevit. Prostě zavedením cloudu si firma rozváže ruce v použití dalších nástrojů a zvýšení efektivity práce zaměstnanců.

    Přesto správně píšete o problémech s daty. Ano a to je úkol IT vyřešit tento problém - tj firma má mít nad daty kontrolu i když jsou v cloudu. Tedy společně s vedením firmy identifikovat kritické data a o ty se postarat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).