Hlavní navigace

Ptejse.cz – nově vznikající komunitní Web 2.0.

5. 5. 2008 16:20 (aktualizováno) Marek Zabrodsky

Milulý týden byl v tichosti spuštěn nový internetový projekt www.ptejse.cz, který má ambice vyplnit meziprostor českého internetu na poli komunitních webů. Autoři se nechali inspirovat a otevřeně se hlásí k proslulému Yahoo Answers, který se zejména v USA těší široké oblibě návštěvníků.

Principem ptejse.cz je poskytnout návštěvníkům prostor pro spojení vědomostí uživatelů a v „lidštější“ podobě poskytnout odpovědi na různorodé dotazy. „Již mnohokrát se mi stalo, že jsem na internetu hledal odpověď na nějaký problém avšak ve stovkách či tisících výsledcích jsem stále nemohl najít tu správnou“ říká Marek Zábrodský, spoluzakladatel projektu a jedním dechem dodává „přitom Ptejse.cz bylo přesně to co jsem potřeboval: všeobecný „pool“ praktických otázek a odpovědí kde je možné se na cokoli kohokoli a kdykoli zeptat.“ Přestože se server nachází v rané fázi Beta testování, tak již dokáže bezproblémově plnit svou základní funkci pro kterou je určen.

Návštěvník má možnost se ptát na jakýkoli problém z v podstatě neomezeného spektra témat od automoto a dopravy přes náboženství až po zdraví a krásu. Na jednotlivé otázky odpovídají vždy ostatní uživatelé serveru a tak dodávají vlastní, osobní vhled do daných témat. Navíc, každý uživatel je bodově ohodnocen na základě své aktivity. „Systém je nastaven podobně jako u ostatních obdobě orientovaných zahraničních serverů. Položení dotazů stojí návštěvníky body které získá při registraci. Tudíž čím více se uživatel ptá, tím méně má bodů a v případě dosažení nuly již nemá možnost pokládat další otázky. Naopak, uživatelé jsou motivováni odpovídat a za své odpovědi body obdržet“ dodává Marek Zábrodský. „Pochopitelně máme připravené mnohé výhody pro ty aktivnější jako jsou soutěže o věcné ceny, nadstandardní práva v rámci projektu nebo podíl ze zisku z internetové reklamy, avšak to již příliš předbíháme“ odhaluje autor další aspekty webu.

Ptejse.cz nabízí jedinečnou možnost potřebné informace nevyhledávat tak jak jsme na internetu zvyklí, ale ptát se a vybírat z mnoha názorů ostatních aktivních členů komunity. Ikdyž lze na internetu nalézt stovky diskusních fór, tak ptejse.cz nepodporuje diskusi na dané téma, ale věcné a zpravidla stručné odpovědi. Tento mechanismus je podpořen i systémem jedné odpověďi na otázku jedním uživatelem. Nelze tudíž své odpovědi již později modifikovat nebo vytvářet populární flame.

„Jsem přesvědčený, že si tento komunitní server brzy nalezne své věrné uživatele a podaří se vytvořit silnou vědomostní databázi ve které se i nově příchozí brzo zorientují, naleznout odpovědi na cokoli je napadne a podělí se o své zkušenosti“ uzavírá Marek Zábrodský.

www.ptejse.cz

PS: Jedná se o PR zprávu majitele blogu.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).