Hlavní navigace

Názor ke článku Zajímavý paradox školného na VŠ od SEO & Reklama na Internetu - [20] ten návrh je hodně komplexní, jde o...

  • 17. 6. 2010 20:53

    SEO & Reklama na Internetu (neregistrovaný)

    [20] ten návrh je hodně komplexní, jde o to, že ty prostředky, které jsou školám rozdávány nyní plošně na hlavu, budou rozdávány podle hodnocení absolventů školy, tj. že se zjistí, jak se jejich absolventi uplatňují na trhu práce a další podobné ověřitelné kvalitativní parametry (např. výše mzdy, podíl studentů jež projdou atd.) a podle nich budou přidělovány tyto peníze jednotlivým školám. Tj. školy budou motivovány brát studenty, u kterých budou přesvědčeni o jejich kvalitách, jinak by se jim snížilo hodnocení a tedy i příjem ze státní kasy.

    Berte to jako fakt, jako jejich současný návrh, já tady nechci primárně jakkoliv obhajovat tento konkrétní návrh který nyní představují, naopak jsem ukázal ve svém příspěvku na jednu jeho zvláštnost, osobně bych byl pro jinou formu, než ta, která byla dohodnuta, tj. nikoliv pro odloženou platbu, ale pro platbu rovnou s možností pro studenty vzít si státem garantovanou půjčku, což by všechny tyhle složitosti eliminovalo, ale prostě se takhle dohodli.

    AFAIK odložené školné prosazovali na VV, imho jim moc nedochází konsekvence a je možné, že až se bude řešit paragrafové znění návrhu a příslušné postupy a kalkulace, tak že svůj názor změní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).