Hlavní navigace

Názor ke článku Trochu jiný pohled na situaci fy Nokia od Tomáš Kapler - Autor o tom ví a nemyslím si, že...

  • 30. 7. 2011 13:11

    Tomáš Kapler

    Autor o tom ví a nemyslím si, že by to hrálo v mém názoru sebemenší roli. Pochopte, že v té době tady mezi uživateli bylo několik set milionů smartphone Nokia, resp. tomu, čemu Nokia říkala smartphone (osobně považuju např. systém Samsung Bada za mnohem více "smart" než kterákoliv verze Symbianu a přitom se řadí mezi "hloupé").

    No a v době iPhone (1) tady byly jednotky milionů iPhone. Tj. muselo by být využití datového tarifu jedno až dvouřádově menší, což není pravda ani náhodou.

    Navíc je to jedno - právě samotný fakt, že iPhone byl od základu jako první koncipován jako telefon pro internet (a nemyslím tím jen web a mail) stojí za jeho úspěchem a psal jsem to v článku. Prostě pro uživatele byl Internet v mobilu přínos a kvůli tomu si je kupovala, jak bylo vidět i v následujících letech a především ve všech ostatních zemích, neboť ten datový tarif byl povinný jen v USA

    Nokia prostě samotný internet nepochopila a nepodchytila (minimálně do roku 2010, kdy jsem držel v ruce poslední Nokii a měl na ní nastavit připojení). A Internet i mobily jsou segment, kde prostě nemůžete 5 let přešlapovat na místě a nic nedělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).