Hlavní navigace

Názor ke článku Test inteligence online map potřetí od Eda - [18] Unikatnost ulic co do presneho nazvu v...

  • 20. 11. 2007 18:34

    Eda (neregistrovaný)

    [18] Unikatnost ulic co do presneho nazvu v ramci mesta plati. Jsou ovsem problemy napr v Kladne kde jsou vyznamove duplicity mezi starym Kladnem a Kladno-Svermovo, kdy je pak vysledek nabouran pokud se uzivaji aliasy.

    Dale prosim vemte v uvahu to ze mapy uz nejsou jen o hledani adres,a le i o hledani neceho na danych mistech. Jak pak idealne namichat vysledk v pripade kdy nekdo udela tak zakerny dotaz jako je napr "mexicka restaurace"? Co uzivatel chtel? Mexicke restaurace nebo restaurace v ulicich mexicka? :-))

    Nechci celou problematiku zlehcovat, ale cela tahle kauza s dotazy do hledani je znacne neobjektivni a zjednodusujici. Na dvou dotazech testovat aplikace ktere jen pro CR musi obsahovat ~6 500k obci a vice jak 70 tisic ulic. :-)) a pokud se k tomu pridava hledani v katalogu mame jeste dalsich ~300-400 tisic zaznamu, ktere se musi hledat ve vztahu k nalezenym adresam a vysledek idealne vratit do 3 sekund. ;-)))

    A co na to ma oblibena obec Okna, ulice Socialni pece, cast obce Parnik apod.? Existuje totiz tolik ruznych zakernych nazvu a kombinaci regionu, ktere doslova likviduji jinak na pohled krasne a ciste algoritmy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).