Hlavní navigace

Názor ke článku Telefónica O2 kupuje WiFi firmy a je to dobře od SEO & Reklama na Internetu - [1] asi jsem to popsal moc složitě a...

  • 19. 2. 2010 18:49

    SEO & Reklama na Internetu (neregistrovaný)

    [1] asi jsem to popsal moc složitě a obšírně, takže to není jasné. Odpověď je, že ten důvod je "proč ne". Z obchodního hlediska všechno má svou cenu, všechno se dá prodat a všechno je nejlepší prodat na vrcholu. Na konci popisuji rizika, která v nejbližších měsících a letech přijdou a některé z důvodů proč si myslím, že jsou WiFi sítě mrtvé a proč nebudou moci dlouhodobě konkurovat.

    Když bude O2 chtít, tak může lokální ISP do 3 let umlátit bačkorama, ale vyšlo by to nejspíš dráž, než to, snažit se zákazníky skoupit. Resp. potřebují nějakou masu, aby byli schopni konkurovat, když budou mít někde 2 zákazníky, tak se jim nevyplatí tam cokoliv nabízet, když koupí 100 zákazníků lokálního ISP, tak i když o půlku přijdou, tak mohou lépe utilizovat své ohromné vstupní náklady.

    Samozřejmě se může lokální ISP snažit najít prachy jinde a ti inteligentnější to dělají - nabízí IP telefonii, někteří jdou do optiky a následně nabízí i televizi atd. A jen tihle mají šanci přežít dlouhodoběji. Ale i je může Telefonica koupit, jakkoliv velký bude lokální ISP být, pro Telefonicu to budou drobné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).