Hlavní navigace

Názor ke článku Šrotovné - 1. dotace, která má smysl od PD - [20] Jenže pokud si nové auto koupí hned...

  • 15. 2. 2009 7:42

    PD (neregistrovaný)

    [20] Jenže pokud si nové auto koupí hned místo za 2 roky, tak se rovněž o 2 roky (a možná dokonce i o 4) přiblíží okamžik, kdy si koupí nové auto POTÉ, atd. Zkrátka, bylo by fajn, kdyby v ČR bylo průměrné stáří vozu -- a tedy periodicita nákupu nového auta (= obnovy vozového parku) -- 8 let místo 14. Spokojil bych se i s 10.

    Pořád to znamená, že zatímco dnes má jeden majitel za 42 let 3 auta, při periodicitě 8 let by jich za stejnou dobu měl 5.

    Průšvihem dnešní dopravy v ČR je, že se na silnicích poktávají Suberby a Škodovky 105. Přičemž Škodovka 105ka je auto, které má tenoučké pneumatiky, žádný posilovač řízení, brzdy, které znají jen dvě poloky ("nebrzdím" a "smykuju") a za kterými když jedete, tak máte pocit, že vám určitě něco hoří v motoru, jakej je to smrad, zatímco Superb má spoustu dodatečných prvků, které dokážou řidiči pomoci ve spoustě krizových situací.

    Pokud by se podařilo dosáhnout stavu, kdy člověk se 105kou nebo Favoritem bude vysmíván za to, že není schopen mít nic novějšího, pokud by se letos na silnicích potkávaly Superby v nejhorším s Fabiemi a Octaviemi Tour (a jejich zahraničními ekvivalenty ;-) ), tak by bylo líp.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).