Hlavní navigace

Názor ke článku Šmírujete své zákazníky? od Mr. Zdeeck - No vidíte, ja s touhle vyhláškou absolutně nesouhlasím,...

  • 26. 7. 2007 11:47

    Mr. Zdeeck (neregistrovaný)

    No vidíte, ja s touhle vyhláškou absolutně nesouhlasím, protože je to nepříjemný zásah do mých svobod a práv (např. právo na soukromí, že) a v řádu několika let to bude pro mne už konkrétní ohrožení. Nějaké dětské porno je mi úplně šumák a přístup k návodům na výrobu bomby (což samo o sobě blbost, protože vyrobit cokoli slabšího, než plastické trhaviny, je velice jednoduché i bez návodu) chci mít i já, aniž by o tom kdokoli jiný věděl.

    Hlavní problém tkví v tom, že tahle vyhláška definuje platformu pro šmírování, ale _za co_ se bude šmírovat už je schováno někde jinde. Důvody se můžou změnit stejně rychle jak korouhvička na kostelní věži při bouřce. Podívejte se na vývoj v Polsku (člen EU, demokratická země, ablablablabla!), kde 4% menšina zažívá peklo, stejně jako nešťastné žený s nechtěným těhotenstvím. Tyhle šmírovací zákony se dají krásně využít (či spíše zneužít) na právě na tyhle "okrajové" záležitosti, které nám však můžou změnit život k nepoznání. Dokážu si představit, že budou žalovány ženy za úmysl spáchat trestný čin (tj. potrat), když jejich IPčko bude v lozích stránek potratové kliniky, která měla hosting na území PL. Tohle se za nějakou národní bezpečnost (ježišmarijá, to jsou fakt termíny jak z Marsu) opravdu neschová.

    Ostatně i u nás nemusíme chodit pro příklad daleko - vzpomeňme jenom příklad zastupitelů Dubí, kteří kamerový systém města (vybudovaný pro tzv. "Bezpečnost občanů" či podobný blábol) chtěli docela krásně využít pro potlačení svobodného podnikání ve městě.

    http://koutny.blog.idnes.cz/c/6479/Kamery-v-Dubi-zustanou-pozor-Velke-oko-se-diva.html

    Takže pryč s Velkým bratrem!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).