Hlavní navigace

Redesign Tarifomat.cz - co vy na to?

20. 9. 2012 10:51 (aktualizováno) Tomáš Kapler

Nástroj pro srovnání tarifů mobilních operátorů Tarifomat začal fungovat před rokem a půl a zatím nebyl čas na pořádný design, hodně kritiky tak sklízí za špatnou použitelnost.

Navíc konečně přibyla možnost vyjednání výhodných tarifů i pro firmy, nejen domácí uživatele a je tak potřeba tuto část do webu zapracovat a zvýraznit.

Proto jsem dostal prostor s tím konečně něco pořádně udělat – mám hotový v tuto chvíli wireframe úvodní stránky a protože web cílí na širokou veřejnost, uvítám vaše názory a náměty.

Abych trochu zasvětil do fungování webu - Tarifomat nabízí automatickou kalkulaci optimálního mobilního tarifu na základě konkrétních potřeb toho kterého uživatele, přičemž počítá se všemi běžně dostupnými mobilními tarify O2,Vodafone i T-mobile (výjimkou jsou pouze nějaké spotřebitelské tarify vázané na podmínky třetích firem, jako jsou Amway, ČD atd.)

Problém je, že všechny standardní tarify mobilních operátorů jsou slušně řečeno strašné a zákazník se musí doprošovat a vyhrožovat u svých operátorů, aby získal nějaký neveřejný výhodnější tarif.

A zde je právě ohromná výhoda Tarifomatu a přínos pro uživatele, kdy tohle handrkování není potřeba a nejvýhodnější neveřejný tarif je takovému uživateli nabídnut rovnou.

Jenže všechny takové neveřejné tarify jsou … neveřejné. TedyTarifomat je nemůže zveřejnit, může je dotyčnému pouze sdělit napřímo, tedy je potřeba od návštěvníka zjistit jeho telefonní číslo potažmo e-mail, aby mu mohli pracovníci Tarifomatu ty slevy říct (a není to málo, 80 % uživatelům je možné nějakou slevu nabídnout a vesměs to je sleva okolo 50 %).

A tím se dostávám zpět k redesignu – kromě zjednodušení je jeho cílem vysvětlit tuto situaci zákazníkům a získat z nich kontakt. Kalkulačku jsme schválně malinko upozadnili, byť je klíčovým prvkem stránek, ale víme, že stejně většině uživatelů ukáže výsledek, se kterým nebudou spokojeni.

I kalkulačka je nyní zjednodušená (ale bude i expertní verze s velmi detailní možností nastavení), jsou zde klíčové prvky, které rozhodují o vhodnosti tarifu a o tom, jestli budeme schopní nabídnout nějakou slevu.

Níže jsou tedy drátové modely – wireframy (nejedná se tedy o grafiku, je to jen náčrt) úvodní stránky – nejdříve výchozího stavu a pak stavu s rozbalenou kalkulačkou.

Uvítám, když mi napíšete vaše názory a připomínky, většina z vás sice není cílovou klientelou (vy jistě nemáte problém operátory uhádat), tou je běžný spotřebitel 18 – 80 let.

P.S.: Strukturu a obsah podstránek budeme měnit až o něco později, jen u nich provedeme sladění do nových barev a grafických prvků, plus pár drobných target-oriented změn.

Děkuji

Tarifomat - wireframe úvodní stránky

Tarifomat - wirefram HP s kalkulačkou tarifů

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).