Hlavní navigace

Názor ke článku Policie a počítače od internet - ad [1] souhlas, proto tam počítám pár milionů...

  • 8. 6. 2008 12:04

    internet (neregistrovaný)

    ad [1] souhlas, proto tam počítám pár milionů na školení, ale hlavně kvalitní softwarové řešení, které by bylo policistyvzdorné (nechtěl jsem říct blbuvzdorné, policisté jsou imho v průměru nadprůměrně inteligentní, ale prostě se učí na škole leda psát na stroji a to ještě blbě). Co se týče toho moderního vybavení - to je právě velká bolest všech státních úřadů - když se modernizuje, tak se modernizuje jedna služebna. Každý pak má jiné stroje, nelze dělat efektivní správu atd. Pro servisování 20 tisíc stejných notebooků by vám stačila padesátka náhradních a můžete zaručit opravu výměnou do 1 hodiny kdekoliv v ČR a díky databázovému řešení by mohl policista mezitím používat cokoliv jiného.

    ad [2] tohle se bude dít kdekoliv. Když budete mít miliardu, tak uplatíte každého. Problém jsou samozřejmě zákony atd. ale to je dáno rozložením politických sil, kdy tu už 10 let máme víceméně patovou situaci, která znemožňuje cokoliv podstatného dělat. Ale to sem nepatří.

    ad [3] souhlas - viz 1, samozřejmě by taková reforma vyžadovala školení a vyhození všech psacích strojů ;)

    ad [4] rofl, to je samozřejmě "česká cesta", viz dvacetitisícové notebooky pro poslance od ATc za tuším 50 tisíc. Ale to je pointa celého tohoto článku - prostě se zde nerozhoduje na základě efektivity a to je škoda

    ad [5] osobně bych to bral, i kdyby to bylo řádově dražší.

    ad [6] tady jde hlavně o tu běžnou policejní agendu, jinak třeba tvorba podob zločinců je u nás afaik dokonce lepší než všude ve světě a než ve filmech, protože používáme unikátní software vlastní výroby, kde se nepracuje s kresbami, ale s reálnými "kusy" tváře a výsledek je tak mnohem věrnější.

    ad [8] četl jste to vůbec? Tady šlo o to, že by se tím právě na platy ušetřilo. Cokoliv s návratností pod 5 let je pro státní správu rentabilní, optimum je méně než 3 roky (tj. vydělat do konce volebního období). To by takové řešení mohlo splňovat s přehledem, i kdyby to stálo nakonec několikanásobek. Tím se liší trochu levicová a pravicová cesta - levice hledá peníze (zvyšuje daně) a zvedá počty policistů, i když jich máme nejvíce v Evropě (stejně jako v 5× lidnatějším Německu), pravice se snaží minimalizovat vliv státu a vše zefektivit. Problém je, že tu nemáme vlastně žádnou pravici.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).